вверх  обратно

Михаил Бродский инициировал обращение в ФИБА в связи с отъездом игроков

1.02.2022

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський ініціював звернення до ФІБА у зв’язку з від’їздом деяких гравців.

Під впливом інформації, отриманої за ЗМІ, гравці піддаються паніці та їдуть з України, там самим порушуючи контрактні зобов'язання з клубами. 

Генеральний секретар ФБУ Володимир Драбіковський направив лист-звернення на адресу Генерального секретаря ФІБА Андреаса Загкліса, у якому виразив занепокоєння, що дана ситуація використовується агентами в своїх цілях та стає порушенням Внутрішніх правил ФІБА. Оскільки агентам заборонено нормами ФІБА спонукати гравців до невиконання контрактний зобов'язань.

Переклад листа:

"Шановний пане Загкліс,

Переконаний, що вам добре відома ситуація в Україні та ті теми, які палко обговорюються з цього приводу у світі.

Деякі країни приймають жорсткі рішення, наприклад, США, які постійно рекомендують своїм громадянам розглянути можливість щодо виїзду з України і тим самим, як нам здається, загострюють ситуацію, спонукаючи деяких осіб до паніки та занепокоєння – деякі американські гравці почали думати про те, щоб покинути Україну, маючи діючі контракти з клубами.

У зв’язку з цим ми звернулися з роз’ясненням зі своєю позицією до баскетбольних клубів, гравців в Україні та агентів гравців, щоб трохи заспокоїтися і не панікувати (Лист у вкладенні додається).

Незважаючи на вищезазначене, на жаль, деякі гравці чоловічої та жіночої Української Суперліги все ж таки виїхали з України самовільно залишивши клуб, маючи при цьому діючий контрак з клубами, у тому числі за підтримки їхніх агентів. Більше того, вже за декілька днів після виїзду з України один гравець вже знайшов новий клуб за кордоном. Ми вважаємо, що такі дії агентів є порушенням правил щодо агентської дільності, передбачених Внутрішніми правилами ФІБА (Книга 3, Розділ 9).

У зв’язку з цим ми припускаємо, що деякі гравці, їх агенти можуть використовувати ситуацію в Україні у своїх цілях, ігноруючи контрактні зобов'язання гравців перед клубами. Ситуація в Україні на сьогоднішній день стабільна (виключення - схід Україна), всі українські баскетбольні змагання проходять без будь-яких змін (за виключенням впливу COVID-19).

В світлі вищезазначеного ми надаємо ФІБА інформацію про «гравців-втікачів» та їх агентів:

- БК «Будівельник» (жінки): гравець – Арелла Гірантес, агент – Єгор Чемякін, Ліцензія ФІБА № 2010021519 та Ahmet Ege Ankarali, ліцензія ФІБА № 201901141;

- БК «Київ-Баскет» (жінки): гравець – Сієра Джонсон, агент – Manuel Capicchioni (Interperformances) Ліцензія ФІБА № 2007018342 та Kevin Martin (Jck Sports Group) Ліцензія ФІБА № 2007018142;

- БК «Черкаські Мавпи» (чоловіки): Du’Vaughn Maxwell, агент – Дункан Ллойд, Ліцензія ФІБА №2013027837

Інші гравці-американці продовжують грати, але маємо певні занепокоєння, оскільки вони можуть слідувати прикладу «гравців-втікачів».

Щиро Ваш,
Володимир Драбіковський
Генеральний секретар ФБУ"

Вже після відправлення листа на адресу ФІБА, ще один гравець покинув Україну – Деон Едвін з Хіміка.

У звязку з цим ФБУ найближчим часом планує вжити необхідних заходів щодо упередження неправомірних дій гравців та їх агентів.

Источник: ФБУ

Добавил: vodolaz
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.