вверх  обратно

Михаил Бродский: “Если Украине не дадут Евробаскет, арены все равно будут построены”

29.12.2021

Напередодні Нового року президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський дав обширне інтерв’ю про стан справ в українському баскетболі.

Інтерв'ю чекайте в найближчі дні на ресурсах ФБУ, а наразі пропонуємо вам відповідь на питання про стан справ з заявкою на Євробаскет-2025.

"17 січня приїжджає комісія ФІБА. Маю сказати, що Адміністрація президента зробила усе, щоб гідно зустріти її та показати, де ми будуватимемо зали. У Києві є місце, шикарне місце на Микільській Слобідці біля МВЦ, ближче до Дніпра. Шикарний зал на 15 тисяч, концертний на 25. Це буде презентовано комісії з гарантією, що у 2024 році ми закінчимо.

Друга зала буде у Львові. Чому Львів? Тому що місто потім рухатиметься до Олімпійських ігор. Садовий дав місце одразу біля стадіону.

Дніпро у нас іде запасним містом. Там виділено місце на лівому березі. Також в планах реконструкція Метеора. Насамперед там займається питанням Облрада. Там буде зал із льодовою ареною на 8 тисяч глядачів.

Ми розмовляли із президентом ФІБА-Європи, першим віце-президентом. Вони розуміють ситуацію з конфліктом України та Росії. Імовірно, вони виберуть між цими країнами. Моя така думка.

Мені пропонували дати зараз підгрупу та потім підгрупу на чемпіонат світу-2027. Я проти. Я висловлював це їм свою позицію – дайте нам щось по-людськи. У нас був весь чемпіонат Європи, у нас росіяни це забрали.

Якщо нам зараз не дадуть Євробаскет, то арени все одно будуть побудовані, і ми вже подаватимемо заявку на Євробаскет-2029 з уже побудованими аренами. Плюс є жіночий чемпіонат, молодіжний чемпіонат. Мені навіть висловили готовність у Києві міжконтинентальний кубок розіграти. Тільки треба зал".

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.