вверх  обратно

Александр Кобец: "Мне комфортно работать с Игорсом Миглиниексом"

3.07.2021

Захисник збірної України Олександр Кобець непростий для себе минулий сезон завершував у складі Будівельника, з яким виборов Кубок України. Про сезон, підготовку до нового та виступи за збірну України з баскетболу 3х3 гравець розповів клубній пресслужбі.

- Олександре, як оцінюєш минулий сезон? Вважаєш його вдалим чи ні?
- Минулий сезон вважаю вдалим. Будівельник розпочав його пізно і часу на підготовку особливо не було. Були зміни в складі і зміни тренера. Сезон починався непросто. Але потім все владналося, ми видали переможну серію. Після цього ми взяли Кубок України, що було дуже важливо для нас. Продовжили хід, в плей-оф потрапили на дуже хорошу, сильну команду Дніпро. Трошки нам не вистачило, ймовірно, втомилися. Дніпро ж відчув психологічну впевненість. Загалом, я дуже задоволений сезоном. Звісно, можна було краще, дуже хотілося після Кубка виграти і чемпіонат. Але я вважаю, ми непогано впоралися.

- Будівельник здобув 4 перемоги над Прометеєм у сезоні. Якби не програли в останньому турі Запоріжжю і вийшли на Прометей, результат міг бути інший?
- Прометей був комфортною командою для нас цього сезону, ми добре з ними грали. Після зміни тренера Прометей змінив і стиль гри. Все ж чотири перемоги ми здобули, коли у них був ще старий стиль гри. Тому не знаю, як склалася б серія. Це ми побачимо вже наступного сезону.

- Що скажеш про власну гру? Наскільки задоволений собою?
- Загалом задоволений. Звісно, завжди хочеться краще. У мене були чудові ігри. Та потрібно не забувати, що у нас у складі були якісні легіонери, з якими не так просто грати. Стиль трохи залежав від першого номера, і досить складно було грати. Але я задоволений своїм сезоном, тією грою, яку показував. Сподіваюся, тренер теж був задоволений мною.

- Ігорс Міглініекс залишається головним тренером Будівельника. Розкажи про досвід роботи з ним. Можливо в чомусь це був новий досвід порівняно з іншими тренерами в твоїй кар'єрі?
- Тренер мене повністю влаштовує. З ним комфортно, як на майданчику, так і поза ним. Коли ми збиралися командою, тренер не пропускав жодної зустрічі. Ігорс підтримує моральний фон команди, і це дуже важливо. Постійно щось вигадує, наприклад, говорить: Якщо ви сьогодні робите 10 перехоплень або, наприклад, 10 зупинок в захисті, то коли команда зупиняється на заправці, я всіх пригощаю. Такий мікроклімат дуже важливий. Мені дуже подобається з ним працювати, хочеться завжди виконувати те, що він говорить, і в цілому він дуже відповідально до цього ставиться. Одразу йдеш на лавку. Це дуже хороший досвід для мене, і в цілому для команди, для молодих гравців. Наступного сезону у Міглініекса буде набагато більше часу, і, я думаю, це буде зовсім інша підготовка.

- Що можеш сказати про нових партнерів по команді - Грицака, Кондракова? Наскільки близько ви знайомі? Що відзначиш у їхній грі?
- Знайомі і з Кондраковим, і з Грицаком. З Юрою ми були в студентській збірній і в 3х3. Чудовий хлопець. Думаю, він допоможе команді. Побачимо, як будуть розподілені ролі. Я впевнений, він не загубиться. Будівельник - команда рівнем вище Одеси, але Юра відповідає цьому рівню. З приводу Андрія: як тільки він підписав контракт з Будівельником, ми з ним спілкувалися з побутових питань, наприклад, де краще винайняти квартиру, я намагався допомогти. Він теж чудовий хлопець. Думаю, він проведе відмінний сезон в Будівельнику.

- Цього літа ти зіграв в олімпійській кваліфікації 3х3. Які враження від турніру? Чого не вистачило для досягнення результату?
- Я дуже чекав на виклик до збірної, тому що все життя граю в 3х3, виграв зі збірною бронзу чемпіонату Європи, це історичний результат. Так вийшло, що у нас був лише один день на підготовку. Першу гру разом ми зіграли вже на турнірі в Угорщині - проти дуже сильної збірної Бельгії, яка пізніше виграла турнір. У нас була сильна група. Я вважаю, що ми зіграли, як змогли. Напевно, в цей період важко було виступити краще, тому що 3х3 - це зовсім інша специфіка, потрібно довго готуватися (наприклад, бельгійці щомісяця грають World Tour або Челленджер, вони додому не повертаються, їздять по змаганнях), а ми, очевидно, не були готові до цього турніру. 3х3 зовсім інший вид спорту - це не баскетбол 5х5. Ті ж монголи за рік грають багато World Tour, в якому українська команда одного разу брала участь, коли отримали Wild Card. Важко було проти них грати, тому що у них напрацьовані схеми, на яких ми губилися. Інший результат на цьому турнірі ми показати не могли. Потім хлопці поїхали на кваліфікацію чемпіонату Європи 3х3. Там були слабші команди. До того ж у них був час підготуватися. І вони дали потрібний результат.

- Як проводиш міжсезоння, крім участі в збірній 3х3?
- Після збірної 3х3 відпочиваю. У серпні розпочнуться збори з Будівельником, і організму потрібен якийсь період без баскетболу. Але у мене вже руки сверблять починати грати, тому що не хочеться втратити форму, хочеться з початку сезону бути в найоптимальнішій формі, оскільки сезон обіцяє бути цікавим, але складним. Будівельник завжди ставить перед собою найвищі цілі, і цим цілям повинні відповідати абсолютно всі. Президент ставить високі завдання, і ми всі хочемо добре підготуватися і дати потрібний результат.

- Які очікування від наступного сезону в Будівельнику? Які цілі ставиш для себе?
- Я ще не знаю, чи буде Будівельник брати участь в єврокубках. Але, де б ми не виступали, ми однозначно будемо конкурентноспроможними. Ставимо найвищі цілі в усіх турнірах, в яких гратимемо. Почнемо ми з Суперкубка, де будемо змагатися з Прометеєм. Там і подивимося, чого ми варті і як підготовлені. Суперліга з кожним роком стає все сильнішою. Вже чекаю не дочекаюся, коли почнеться підготовка до наступного сезону і сам сезон.

Источник: БК "Будивельник"

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.