вверх  обратно

Срджан Радулович: "Каждую секунду игры мы должны отработать на самом высоком уровне"

29.01.2021

Збірна України провела три тренування в Києві напередодні вильоту до Португалії, де зіграє заключні вирішальні матчі відбору на Євробаскет-2021. До попереднього ростеру команди увійшли 17 гравчинь, скільки поїдуть до Порту розповів головний тренер команди Срджан Радулович. Також чорногорський фахівець поділився враженнями від фізичного стану гравчинь та поділився очікуваннями від надважливих матчів проти Португалії та Фінляндії.

Які враження від перших тренувань команди?

Настрій хороший, дівчата стараються. Ми змінили склад і тепер у нас набагато досвідченіший склад, ніж був минулого разу. Я задоволений тим, як команда працює.

Як оціните фізичний стан баскетболісток? 

Зараз кращий звичайно, ніж влітку. Вони знаходяться у постійному тренувальному процесі, грають в різних чемпіонатах — Туреччині, Швейцарїї, Україні. Зараз проблем із фізичними кондиціями немає.

Поки що в Києві збірна працює не повним складом. Коли приєднається решта гравчинь?

Яцковець, Ягупова, Науменко та Молова приєднаються до нас вже у Португалії. Там будемо у повному складі і будемо продовжувати працювати.

Чи задоволені ви складом, який вдалося зібрати на це вікно?

Дуже задоволений. Це мої гравчині і я довіряю їм на 100%, впевнений, що ми гратимемо на максимумі. 

Як ви відреагували на рішення Аліни Ягупової повернутися до Фенербахче по ходу сезону?

Вона дуже розумно поступила. Фенербахче — сильна команда з великими традиціями. У Аліни має грати в такій команді і боротися за чемпіонство та перемогу в Євролізі. 

Чи відчувається додатковий тиск напередодні вирішальних матчів?

Завжди є тиск і завжди є відповідальність. Перед будь-якою грою. Зараз вона також є. У нас немає можливості розслаблятися, ми повинні перемагати. Якщо зможемо виграти з великою різницею — буде дуже добре. 

Що можете сказати про команди Португалії та Фінляндії?

Це команди, з якими не можна розслаблятися. Те що ми виграли в них попердні матчі, не означає, що ми фаворити в наступних. Ми не можемо підходити до них без тиска та відповідальності. Відповідальність дуже серйозна і кожну хвилину гри, кожну секунду ми маємо відпрацювати на найвищому рівні.


4 та 6 лютого жіноча національна збірна України проведе два вирішальних матчі кваліфікації Євробаскета-2021. Команда Срджана Радуловича зіграє в черговому баблі в Португалії, який проходитиме в передмісті Порту Матозінюші.

Наразі наша команда посідає друге місце в групі G, маючи в активі 2 перемоги в 4 матчах, і претендує на вихід у фінальну частину саме з другого місця. Команда Бельгії вже гарантувала собі місце у фінальній частині від нашого квартету. З дев`яти відбіркових груп на чемпіонат Європи вийдуть п`ять найкращих команд з других місць.  

 

Добавил: 
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.