вверх  обратно

Украина подала заявку на проведение женского чемпионата Европы-2021

17.04.2019

Жіночий Євробаскет 2021 може пройти в Україні! Федерація баскетболу України днями подала заявку на проведення у нашій країні групової і фінальної стадії жіночого чемпіонату Європи 2021. Для цього ФБУ заручилася необхідною підтримкою держави і органів місцевої адміністрації у Києві і Запоріжжі, саме ці міста можуть прийняти змагання за участі найсильніших жіночих збірних нашого континенту. Якщо ФІБА-Європа задовільнить заявку ФБУ Україна вперше отримає можливість провести дорослий чемпіонат Європи!

    На сьогодні у Києві та Запоріжжі є необхідна баскетбольна і транспортна інфраструктура для організації жіночого чемпіонату Європи  у той же час організація цього турніру може по новому відкрити нашу країну для баскетбольної Європи. Заявку України уже активно підтримала шведська федерація баскетболу, частину групового турніру можуть зіграти у Стокгольмі.

      Згідно формату турніру для проведення групової стадії достатньо 2 арен які відповідають усім вимогам ФІБА, на кожній із них будуть змагатися по 8 команд (2 групи). В Україні таким залом може нещодавно відреставрований ПС Юність у Запоріжжі, ще 2 групи можуть зіграти у Стокгольмі, у залі де відбувалися поєдинки Чемпіонату Європи серед чоловіків у 2003 році. Змагання фінальної стадії (починаючи із 1/4 Фіналу) мають відбуватися у одному залі, який вміщує понад  5 000 місць, такою ареною може стати Київський Палац Спорту.

 Основними конкурентами блакитно-жовтого альянсу є Іспанія і Франція, які на груповій стадії хочуть залучити також Бельгію і Португалію. Зазначимо, що Франція протягом останніх 18 років уже двічі приймала Чемпіонати Європи серед жінок, а іспанки були господарками минулорічного Чемпіонату світу, в той час як і Україна і Швеція є новими теренами для баскетбольних змагань серед жінок найвищого рівня, при тому що традиції жіночого баскетболу в Україні дійсно видатні.

Гарантійний лист КМДА щодо пдтримки провдення жіночого ЄвроБаскету - 2021 в Україні

Гарантійний лист Запорізької міської ради щодо підтримки проведення жіночого ЄвроБаскету - 2021 в Україні

Гарантійний лист Міністерства молоді і спорту щодо підтримки проведення жіночого ЄвроБаскету - 2021 в Україні

   Для подачі заявки Федерація баскетболу України залучилася підтримкою муніципальних органів управління як у Києві так і Запоріжжі, а також дев'яти міністерств, які будуть дотичні до організації змагань.

    Рішення щодо проведення жіночого ЄвроБаскету-2021 буде ухвалено ФІБА-Європа уже у червні нинішнього року. Для нашої країни – це не лише важливий іміджевий крок, а й прекрасна нагода показати свою відкритість, готовність приймати масштабні змагання і відродити славетні традиції жіночого баскетболу.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.