вверх  обратно

ФБУ вынесла строгое предупреждение Станиславу Медведенко

10.09.2018

У Києві 10 вересня відбулося засідання Виконавчого комітету Федерації баскетболу України. Одним із питань порядку денного була резонансна справа Станіслава Медведенка, зокрема виключення останнього зі складу членів Виконкому ФБУ. 

Напередодні ФБУ звернулася до Медведенка із пропозицією вийти з членів Виконкому ФБУ через конфлікт інтересів. На думку ФБУ, Станіслав Медведенко системно висловлювався щодо низького рівня розвитку українського баскетболу та закликав молодих гравців у своїх інтерв’ю ЗМІ полишати Україну, де факто виконуючи обов’язки агента.

Доповідачем у цьому питанні виступив президент ФБУ – Михийло Бродський.

“ У нас неоднозначна ситуація. У Виконкомі людина, яка закликає дітей виїздити за кордон, у нас в президії баскетбольний агент, який у своїх інтерв’ю на телебаченні постійно говорить про занепад баскетболу в Україні. Особисто я вважаю, що своєю поведінкою він завдав збитків українському баскетболу. Водночас Федерація баскетболу України наріжним каменем своєї структури ставить поняття розвитку баскетболу в Україні, а член Виконкому постійно ставить під сумнів це своїми висновками у ЗМІ. У порядку денному в нас стоїть питання про виключення цієї людини, Станіслава Медведенка, з членів президії ФБУ.  Але  вважаю за доцільне сьогодні цього не робити і винести тобі суворе попередження”, - заявив Бродський.

Сам Станіслав також прокоментував ситуацію зі своїми висловлюваннями.

“Я вважаю своїм громадським обов’язком говорити все відкрито. Також я вважаю, що агенти – це частина баскетболу. Я вважаю, що замовчувати якісь питання – це злочин. Якщо ми чесно признаємося на якому ми дні, то лише відштовхнувшись від нього зможемо зробити крок. Я також допомагаю молодим”.

За проханням самого Медведенка на президії були переглянуті відеофайли за участі дворазового чемпіона НБА.

На завершення цього питання висловився президент ФБУ.

“Слава, у мене немає жодного культурного слова, аби звернутися до тебе. Якби я сам міг прийняти рішення я б просто не пустив тебе у це приміщення, - зауважив Михайло Бродський. Ти, Слава, людина з такими знаннями, з таким бекграундом і авторитетом, а працюєш явно не в бік розвитку українського баскетболу. Прошу переосмислити себе… Якщо це продовжиться на наступному засіданні, я ставитиму на голосування питання щодо твого виключення з членів Виконкому", - заявив Бродський.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.