вверх  обратно

Александр Липовый: "Матчи отодвинули семейную жизнь на второй план"

26.06.2018

Гравець національної чоловічої збірної України Олександр Липовий на зборах перед відбірними матчами Кубка світу з Туреччиною (28 червня, Анкара) і Латвією (1 липня, Київ) змінив свій статус. Тепер Олександр сімейна людина. Але весілля – не привід розслаблятися у вирішальних матчах відбору, вважає Липовий.
 
- На даний момент сімейне життя для мене відійшло на другий план, усе ж таки робота зараз для мене – на першому місці. Я намагаюся думати виключно про баскетбол, про прийдешні ігри. Зараз голова зайнята найближчим матчем з турками і я думаю, у нас є високі шанси у боротьбі з ними. Так, ми отримали великий обсяг інформації за короткий термін. Тепер ми поїдемо до Туреччини і продемонструємо – на що ми здатні. Думаю, у нас може вийти дуже гарна гра.
 
- На зборах головної команди і весілля, як слід, не відгуляв?

- Насправді, наступного дня після одруження (19-го червня – ред.) я мав вирушати зі збірною на спаринги до Ізраїлю. І користуючись нагодою, вкотре хочу подякувати тренеру Євгену Мурзіну – він дав мені можливість перепочити, переключитися, відпочити головою, і потім вже приїхати і працювати на 100% у збірній.

- У другому турі відбору ми програли туркам у рідних стінах. Тепер завдання складніше?

- Так, у них змінився склад. Додався дуже сильний легіонер (Вілбекін – ред.), гравці з Євроліги та НБА. Тому нам буде складніше, тим більше ми граємо на виїзді, усім відомо, як там складно грати. Турки дуже люблять баскетбол, гаряча підтримка їм забезпечена. Усе залежатиме від нашого бажання і від того, як ми будемо захищатися проти їхніх лідерів.
 
- Ти після сезону встиг відновитися, чи певна важкість залишилася?

- Ще присутня важкість. Але я стараюся про це не думати. Бо я розумію, яка відповідальність лежить на нас у цих іграх, нам потрібно щонайменше виграти одну гру, щоб у другому раунді відбору нам було легше подолати кваліфікацію Кубка світу.
 
- Слідом за Туреччиною можна перевести подих, бо наступна гра, з Латвією вдома?

- Дуже прикро, що усього лише маємо два дні між іграми, ти не встигаєш адаптуватися, переключитися з одного суперника на іншого. Треба швидко проаналізувати, які були помилки, які були гарні моменти, і треба готуватися до нової команди. Усе залежатиме від того, скільки інформації ми отримаємо, як оперативно ми зможемо її сприйняти. Тому буде непросто. Але якщо нас поставили у такі рамки… вони у тих самих умовах, що і ми. Тим більше ми гратимемо другий матч вдома і я хочу звернутися до всіх, хто нас підтримуватиме – давати емоцію і більше енергії.
 
- Особисто тобі простіше взимку грати чи влітку?

- Відверто? Нема різниці. У середині сезону простіше увійти до фізичних кондицій. Навіть такий період, як 10 днів чи навіть тиждень позначаються на організмі і ти адаптуєшся заново.
 
- У командах-суперницях є гравці, що виступають в НБА, а в Україні нема. Тобі все одно, були б вони у команді, чи ні?

- Я не знаю, усі вже втомилися говорити про це. Запрошуємо, закликаємо, переписуємося з хлопцями – приїдьте, допоможіть нам. Але у них свої завдання, своє майбутнє, свої цілі. Ніхто їх не засуджує. Це їхній вибір. У нас зараз гарна команда, ми знаємо одне-одного не один рік, Маємо, що маємо.
 
- Навіть якби хтось і приїхав зараз, чи не виник би дискомфорт?

- У збірній дружній колектив, ми приймемо будь-кого, у кому зацікавлений головний тренер і хто приїде. Приймемо, як свого.
 
- Що для тебе виступи за збірну?
- Тобі довірили захищати честь України, що може бути важливіше? Принагідно, є можливість отримати неоціненний досвід боротьби з топ-гравцями світового баскетболу, які, скажімо, пограли в НБА. Це вже інший рівень.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.