вверх  обратно

Евгений Мурзин - о новичках сборной, украинских легионеров и соперников по отбору на КМ-2019

8.06.2018

Чоловіча національна збірна України з баскетболу розпочала підготовку до третього вікна відбору на Кубок світу-2019. Гравці вже почали збиратися на тренувальній базі МТА у Пущі-Водиці, а головний тренер збірної Євген Мурзін розповів нам про старт підготовки до вирішальних матчів першого раунду кваліфікації проти Туреччини (29 червня) та Латвії (1 липня).

Про початок збору


«Зараз ми займаємо перше місце у нашій групі і хотілося б закріпитися на лідируючій позиції, адже очки, які ми наберемо у першому раунді кваліфікіції, будуть враховуватись при подальшому розподілі місць. Кожна гра важлива, радикальних змін не буде. Головне зібрати усіх, у хорошій формі, без травм і добре підготуватись».

Про товариські матчі проти Чехії та Ізраїлю

«Чехія - дуже хороша команда. Не думаю, що братиме участь у цьому матчі Ян Весели, адже він провів дуже складний сезон, який для нього продовжується. Але сама по собі чешська збірна - добре організована команда. Нам дуже зручно було провести цей матч за часом. У нас буде одна гра з чехами, але хотілося б більше, однак рівень нашої готовності поки що далекий від ідеального - зіграємо цю гру і подивимось, в якому стані ми знаходимось.

Потім ще попрацюємо над помилками в Києві і поїдимо до Ізраїлю, де зіграємо одну чи дві гри. У ізраїльтян новий тренер з новим баченням гри. Вони запропонували нам хороші умови, як тренувальні, так і ігрові. Вони пропонували нам зіграти товаріські матчі кожного року, але ми були в одній групі на ЄвроБаскеті-2017, а зараз ми у різних групах і залюбки відгукнулися на їх пропозицію. Після повернення додому у нас буде ще пару днів підготовки та шліфування нашої гри. До Турції вилітаємо 27-го червня».

Про новачків національної збірної Кирила Марченка та Олександра Белікова

«Це перспективні хлопці, які провели хороший сезон. Хотілося б побачити, чи не загубляться вони у збірній. Думаю ці хлопці також будуть на турнірі у Китаї, де результат вже буде не таким важливим і я зможу дати їм більше ігрового часу. Вони зараз адаптуються в команді - це дуже важливий процес. Вони ознайомились з вимогами, які у нас є. Сподіваюсь, що наша співпраця продовжиться».

Про гравців, які ще не приєдналися до команди


«Дуже багато гравців травмувалися і зараз проходять профілактику після сезону. Мене цікавить фізичний стан Джетера - я можу лише проконтролювати процес, але втрутитися ніяк не можу. 19 червня він прилітає до Ізраїлю і вже там побачимо, в якій він буде формі. Говорить, що тренується і готується - він професіонал з великої літери і я вірю, в те що він приїде в хорошій формі.

Слава Кравцов провів дуже важкий сезон і попросив про додатковий відпочинок. Також, сподіваюсь, він віднесеться до себе професійно і до табору збірної приїде вже трохи підготовленим. Рано закінчив чемпіонат Лукашов і мене трохи турбує, чи зможе він швидко набрати форму.

Що стосується Саши Мішули, то він зможе приїхати 9-го червня за рекомендаціями докторів. Він почне працювати у щадному режимі і будем акуратно його вводити до процесу.

Атмосфера в команді хороша, усі скучили один за одним. Думаю, ми збережемо цю атмосферу до кінця».

Про гравців, які виступають у США

«Колись ніхто не вірив в те що Пух повернеться то збірної, але це сталося і це добрий знак не тільки для українських баскетболістів, а й для «американців». Якщо баскетболіст такого рівня повертається до збірної, значить у команді все добре. Наскільки я знаю, у нього буде телефонна розмова з Боломбоєм і він спробує його переконати приїхати до збірної.

Що стосується ситуації по Близнюку та Михайлюку - ви все знаєте, ведемо роботу по Шибелю і, якщо не цим літом, то пізніше він обов’язково з’явиться у збірній. Це сильний гравець і керівництво його університета поки не відпускає його - є побоювання через травму, яка в нього була і вони важко йдуть на контакт. Але є особистий контакт з гравцем та батьками, тож, думаю, найближчим часом він з’явиться у команді.

Хотілося б, щоб приїхав і Лень. У нас була б хороша п’ятірка гравців високого рівня, які пройшли школу NCAA та NBA. Але, на жаль, поки що маємо те що маємо. На данному етапі будемо розраховувати на гравців, які виступали у лютому - не думаю, що будуть якісь серйозні зміни».

Про Фесенка, Отверченка та Корнієнка

«Фесенко провів хороший сезон в Італії, але потім він зробив операцію на коліні, яке його досі турбувало. Знаю, що операція пройшла успішно і він відновиться. Я пам’ятаю про Кирила і ніколи про нього не забуваю.

Знаю, що у Корнієнка була операція, Отверченко зробив операцію - операції не дуже серйозні, але вони мали проблеми, які їх турбували».

Про від'їзд Олександр Кольченка до збірної 3х3

«Це його рішення. Він провів шикарний сезон - чемпіон України, титул MVP. Це, мабуть, його кращий сезон в кар’єрі. Він амбіційний гравець, який хоче грати і проводити багато часу на майданчику. Думаю, саме через це він обрав баскетбол 3х3, але це більше його вибір».

Про зміни у тренерському штабі


«Пудзирей більше займається U-20. Ми знаходимось поруч, через день бачимось і намагаємось допомогти один одному. А Олександр Лохманчук допомагатиме замість Пудзирея.

Про суперників по відбору на
Кубок світу-2019

«Якщо Латвія провела ігри приблизно в одному стилі, то Туреччина грала два відбіркових вікна різними складами, за різної тактики і результату. У турків були дві різні команди, через що були деякі складнощі у підготовці до матчів з цією командою. Наскільки я знаю, Туреччина ще не оголосила розширений склад на матчі відбору - чемпіонат у них ще йде і вони поки тримають його в таємниці. Важко буде піготуватись до них теоритично і взагалі буде важко грати у Туреччині, але ми будемо битися. У Латвії, у складі якої також з’явиться багато нових гравців, теж буде інша команда, але у нас ще буде час проаналізувати їх гру після матчу зі Швецією».

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.