вверх  обратно

Состоялось заседание исполкома Федерации баскетбола Украины

17.01.2018

17 січня у Києві відбулося перше у 2018-му році засідання виконавчого комітету ФБУ. Згідно зі статутом громадської спілки «Федерація баскетболу України» саме цей виконавчий орган перейняв на себе повноваження Президії ФБУ.
 
Головував на засіданні Президент ФБУ Михайло Бродський. Члени виконкому затвердили низку важливих рішень. Зокрема, з таких питань:
 
- Склади постійних комісій ФБУ,
- План роботи ФБУ на 2018-й рік,
- Склади штатних збірних України,
- Навчальна програма з баскетболу для ДЮСШ,
- Внесення змін та доповнень до «Правил проведення XXXVII Чемпіонату та Кубку України»,
- Внесення змін та доповнень до «Положення про статус баскетболіста» та «Положенння про навчання та атестацію тренерів з баскетболу».

- Комісія з професійної підготовки тренерів, голова Микола Безмилов,
 
- Комісія збірних команд України, голова Андрій Подковиров,
 
- Новостворена комісія дитячо-юнацького баскетболу, голова Ігор Чорногрицький,
 
- Антидопінгова комісія, голова Сергій Калінкін,
 
- Комісія з правових відносин, голова Сергій Ліщук,
 
- Антикорупційна комісія, голова Роман Бойко.
 
Також в ФБУ створено новий департамент – з баскетболу 3х3. Члени виконкому затвердили його склад. Очолив цей департамент Олександр Четвертак.

Головуючим Виконкому, Бродським М.Ю., було запропоновано розглянути наступну систему покарань для клубів через зазначені порушення: разове невиконання умов – штраф 5 тисяч гривень, два матчі з порушеннями – 15 тисяч гривень, три матчі – 30 тисяч гривень, чотири матчі – зняття очок, п’ять матчів з порушеннями – зняття з чемпіонату.

Рішення щодо цього питання затвердять на наступному засіданні Виконкому ФБУ у березні.
 
Роман Бойко, директор чемпіонату України Дивізіону А «Суперліга»:
 
- Необхідність запровадження відповідальності клубів та застосування до них відповідних санкцій виникла внаслідок того, що деякі клуби – учасники Чемпіонату України серед чоловічих команд Дивізіону А «Суперліга» неналежним чином виконують зобов’язання щодо здійснення рекламних проявів та популяризації найменувань та торгових знаків спонсорів та партнерів змагання під час проведення домашніх матчів. Ми переконані в тому, що клуби, підписавши договір перед початком сезону на участь у змаганні, мають дотримуватись всіх вимог регламенту проведення змагання та виконувати зобов’язання протягом відповідного сезону. Очевидно, що невиконання клубами зазначених зобов’язань може негативно вплинути на імідж федерації в цілому". 

Члени виконкому затвердили вартість тренерських ліцензій по категоріях. Так ліцензія категорії «PRO» коштуватиме 1500 грн., ліцензія категорії «А» - 500грн, ліцензія категорії «В» - 200грн.

ФБУ наразі робить перші кроки для системної  організації підготовки фахівців. Уже 23-26 січня буде організовано перший навчальний модуль для усіх тренерів, які працюють із командами як жіночої, так і чоловічої Суперліги, а також збірними командами в рамках підготовки тренерів на ліцензійному рівні Pro. Слухачами на даному етапі стануть нині діючі тренери команд Суперліги та збірних команд України різних вікових категорій (U 16-Національна збірна),  тренери, які мали цей досвід у минулому. Пройти навчання на найвищому ліцензійному рівні Pro зможуть і ті, хто мають відповідний досвід тренерської діяльності у командах, що відповідають попередньому ліцензійному рівню A .

Наступне засідання виконкому відбудеться у березні.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.