вверх  обратно

Женская сборная Украина назвала состав на Кубок мира по баскетболу 3х3

14.06.2017
Кристина Філевич замінила Наталю Скорбатюк у складі жіночої збірної України 3х3

Головний тренер національної жіночої збірної України з баскетболу 3х3 Юрій Процюк оголосив остаточний склад команди на чемпіонат світу (м. Нант, Франція, 17 – 21 червня).

Склад жіночої збірної України 3х3
1. Ганна Зарицька,
2. Дар’я Завидна,
3. Оксана Молова (Кисельова),
4. Христина Філевич

Остання представниця цього квартету Христина Філевич замінила у складі Наталю Скорбатюк, яка зазнала прикрої травми на підготовчому до Мундіалю турнірі у французькому Вуароні.

Виступи на чемпіонаті світу жіноча збірна України розпочне 17 червня. Тоді підопічні Юрія Процюка зіграють два матчі – зі збірними Австралії та Нідерландів. Виліт команди призначений на 16 червня.

Розклад матчів жіночої збірної України на груповому етапі чемпіонату світу

17 червня
18:20, Україна – Австралія
21:10, Нідерланди – Україна

19 червня
19:50, Україна - Китай
21:30, Японія - Україна.

Нагадаємо, жіноча збірна України з баскетболу 3х3 є чинним віце-чемпіоном світу.

Юрій Процюк, головний тренер національної жіночої збірної України з баскетболу 3х3:
- заміна є рівноцінною, ми так і зробили поамплуа. Наприклад, та сама Касаткіна перебувала у дуже чудовій формі, але ми розуміємо, що на її позиції грає Ганна Зарницька. Тож поміняли маленьку на маленьку. Вони і за зростом однакові, і за функціями. Ми так і розраховували. Якщо, не дай Бог, вилетить хтось "висока", Кисельова чи Зарицька, то ми тоді візьмемо Касаткіну, якщо хтось з малих, то ми тоді візьмемо Христю Філевич. Бо у нас було в обоймі 6 гравців. Мені дуже прикро за Наталю Скорбатюк. Бо вона з усіх гравців перебувала у найкращій формі. У нас подібна ситуація була і перед Баку (Європейськими Іграми-2015 – ред.). Але її взяли у молодіжну збірну, де вона була капітаном, і там вона травмувалася. Тобто третє змагання, і Наташа не може зіграти там через травми. Ми сподіваємося на Наташу у майбутньому. У 2020-му році Олімпіада, вона молодий гравець. Ми з нею поговорили – спорт це така річ, бувають травми. Я дуже на неї розраховую у майбутньому. Наталя дуже старанний гравець, виконує усю роботу, не вміє халтурити, якщо викладається, то на усі 100%. Так сталося і на турнірі у Вуароні. Ми утрьох залишилися, бо на той момент Молова (Кмсельова – ред.) вже травмувала око. Утрьох проти чотирьох француженок грали, спека була, і свідомість втрачала, але не виключилася з гри і ось на цьому тлі ця травма і виникла. Кого кого, а Наташу дуже жалко, бо вона може найбільше заслужила зіграти на чемпіонаті світу.

- Як сприйняли інформацію про включення баскетболу 3х3 до олімпійської програми?
- Я цю інформацію і раніше знав, щоразу про це говорив у кожному інтерв’ю. Думали – трохи ненормальний, чи що? Для мене це була найприємніша мить. Бо з керівництвом ФІБА ми про це говорили ще 2 роки назад, рік назад. І ось, відбулося! Хочеться бачити збірну України на Олімпіаді 2020. Тим більше і дівчата усі заряджені. Вони кажуть мені – ми заміж вийдемо, народимо, але до 2020-го року до Олімпіади повернемося точно (сміється – ред).
У нас є приємна новина – і Ганна Зарицька, і Оксана Кисельова виходять заміж, вони вже, як кажуть, у турботах відповідних, там треба плаття приміряти, тощо. Переживали трохи, чи залишиться Аня на відбір до Чемпіонату Європи, але сьогодні вранці (14 червня - ред.) Аня сказала своє "Так". Група на чемпіонаті у нас сильна, грізних команд. Тобто будь-яка команда будь-яку може обіграти. Хотілося б продовжити боротьбу і далі. Фаворит – Австралія. Але я дуже радий, що розпочинаємо виступи саме матчем з нею. Ми маємо скористатися тим моментом, що досвіду виступів у 3х3 у нас усе ж таки більше. Незважаючи, що ми можемо поступатися їм у класі.

- Тобто, вам краще розпочинати із сильними?
- З сильним суперником однозначно, бо та сама Австралія по ходу чемпіонату буде вже розуміти ньюанси гри 3х3. Наш козир – це наш досвід. Дівчата мають досвід перемог на турнірах і чемпіонатах. Ситуація складна – хотілося б, щоб дозволили на турніри приїздити двома складами, це стосується збірної Австрії, Угорщини, Чехії. Швейцарія, Франція подвійними складами на зборах готуються. Відчуваю серйозний підхід до розвитку баскетболу 3х3 у країнах, бо вони одержують від федерацій зарплати, і чималі, у тій самій Швейцарії. Хотілося б, що якщо баскетбол 3х3 став Олімпійськім видом спорту, щоб було чітке розмежування баскетболу і баскетболу 3х3, так як у волейболі це має місце і пляжному волейболі, мініфутболі і футболі. Мені хотілося б бачити і Олю Мазніченко, але зараз на цьому етапі класичний баскетбол є пріоритетом в Україні, тому у майбутньому ми повинні розуміти, як ми далі розвиватимемося, хотілося б, щоб 3х3 став рівноцінним з усіма іншими олімпійськими видами спорту і одержував відповідну підтримку.

 Хотілося б, щоб наші прихильники вболівали за дівчат, бо їхня енергія нам передається і допомагає нам успішно виступати на змаганнях. Незважаючи на усі ті травми, які останнім часом закосили збірну, про це всі забули, і їдемо з переможними намірами і у піднесеному настрої до Франції!

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.