вверх  обратно

Анна Зарицкая усилит сборную Украины по баскетболу 3х3

6.06.2017

За домовленістю між наставниками національних жіночих збірних з класичного баскетболу та баскетболу 3х3 Володимиром Холоповим і Юрієм Процюком Ганна Зарицька змінила тренувальний табір. Гравець не полетіла на турнір до Греції і найближчим часом прибуде до Буковеля, щоб приєднатися до своїх колег по збірній 3х3. У Карпатах команда готується до чемпіонату світу, який відбудеться у французькомму Нанті 17 - 22 червня.

Ганна Зарицька в останні роки є ключовим гравцем жіночої збірної України 3х3. Про це свідчать медальні здобутки команди з нею у складі - на Перших Європейських Іграх 2015-го року у Баку українки вибороли срібні медалі, а на чемпіонаті світу-2016 у китайському Гуанджоу стали віце-чемпіонками Мундіалю. Лідером обох збірних була саме Ганна Зарицька.

Юрій Процюк, головний тренер збірної України з баскетболу 3х3:

- Дякую керівництву ФБУ, яке вирішило підсилити збірну Ганною Зарицькою. Звісно, цей гравець не потребує особливого представлення. Тим складом, яким ми готуємося зараз у Буковелі, ми ж готувалися до чемпіонату Європи і чемпіонату світу минулого року. Зарицька, Завидна, Молова (на той час Кисельова) і Наталія Скорбатюк. Тобто дівчата мали певні ігрові зв’язки і Аня швидко, як кажуть, увійде у гру. Баскетбол 3х3, як хтось думає, що це гра 1 в 1, він сильно помиляється. Бо 3х3 – це боротьба у першу чергу і тактик, і той арсенал тактичних схем, який ми підготували, є досить широкий. Ми аналізували усі ігри, усі команди. Але гра часом захльостує, а тренер не могже втрутитися під час гри, зробити якусь корекцію, він сидить на трибунах і тільки спостерігає – тут усе залежатиме від дівчат, і тут роль Зарицької дуже важлива. Коли вона грає на корті – команда діє як відлагоджений механізм. Але хочу наголосити, усі дівчата у нас молодці – вони найкращі, найсильніші і гідно зможуть представити Україну на цьому чемпіонаті світу.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.