вверх  обратно

Владимир Холопов: "Работаем над сюрпризами для соперниц на Евробаскете"

6.06.2017

В очікуванні посадки на рейс в Афіни головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Холопов оцінив найближчих суперників і поточний стан готовності його підопічних для вирішення завдань на Чемпіонаті Європи.  У Греції на останньому підготовчому турнірі до Євробаскета українки зіграють зі збірними Росії, Білорусі і господарками – грекинями. На які запитання ще залишилося отримати відповіді Володимиру Холопову?

- Запитань набагато більше, ніж відповідей. Запитання ті самі. Наше завдання – щоб команда вийшла на достатній рівень зіграності, щоб зіграність з’явилася і у захисті, і у нападі. У нас і досі залишаються проблеми щодо вивчення гравцями тактики, припускають забагато помилок під час тактичної взаємодії, маю на увазі рух у комбінаціях. Усі ці питання поки що відкриті. Плюс, ми маємо поставити і пресинги, які відпрацьовуємо на тренуваннях. Не можу сказати, що ми їх будемо застосовувати у матчах турніру у Греції, бо треба залишити деякі сюрпризи і суперницям на ЄвроБаскеті. Але те, що ми працюємо і будемо над цим працювати, це точно. У нас у Греції буде і тренувальний час, і ігри, я сподіваюся, ми проведемо час плідно, бо до початку Чемпіонату Європи часу залишилося дуже і дуже мало.

- Перший суперник у вас збірна Росії. Після попереднього спарингу зі збірною Канади Ви говорили, що канадійки сильна збірна у тому числі і тому, що там чимало гравців виступають у чемпіонаті Росії, а збірну їхню як оціните?

- Збірна на мій погляд одна з найсильніших у Європі безумовно. Усі – гравці Євроліги, усі – гравці екстракласу. Плюс – вони доволі кремезні, з гарною антропометрією. У команді є американська розігруюча Принц. Команда дуже сильна. Ми з нею перетиналися під час підготовки до Євробаскету на турнірі у Білорусі, програли. Але відтоді у них змінився тренер, напевно змінилася і гра. Вони дуже добре відіграли відбірний цикл. Але, наголошую, ми насамперед маємо вирішувати у матчах турніру у Греції наші внутрішні питання, поставити свою гру, поставити свій захист. Мені не хочеться думати, як і у що грає команда суперниць, я маю перейматися тим, що ми встигнемо поставити і відпрацювати. Ось це питання мене цікавить у сто разів сильніше, ніж у те, як грає суперник.

- Якщо у матчах з Білоруссю і Грецією можна дійсно зосередитися на вирішенні внутрішніх завдань, то у матчі з Росією вболівальники очікують перемоги. Бо усі розуміють, у якому стані наші країни перебувають.

- Скажу одразу ж, що ми не політизуємо ситуацію. Те, що гравці налаштовуються на перемогу у кожній грі, можете не сумніватися. Незалежно від того, який суперник, нехай він буде і найбільш дружній. Але це не значить, що ми маємо поступитися. Ми завжди налаштовуємося на переможний результат. І це природньо для будь-якого спортсмена – коли ти виходиш на майданчик, ти прагнеш перемогти. І не має значення, що відбувається поза межами майданчика.

- Гравці не знають, що відбувається на сході України?

- Вони усе знають, але накручувати я їх не буду. Безумовно, підтекст у цьому протистоянні є. Але це є у душі кожного гравця. У серці у кожної дівчини, яка виходить у майці нашої збірної, є українкою і чує гімн. Про це не треба щось додаткове говорити. Люди дорослі, вони самі усе розуміють. Резюмую, усі наші суперники на турнірі у Греції є учасницями Євробаскета, усі - напрочуд сильні. Тут не треба думати, що хтось сильніший чи слабший.

- Як вписалися у колектив і у ваші схеми Білоцерківська і Яцковець, яких ви довикликали у збірну замість Дубровіної і Бережинської?
- Не, те, що я їх довикликав. Ці дівчата від початку тренувальних зборів працювали разом з командою, я просто не брав їх на турнір у Францію. Вони знають комбінації, вони пропустили тільки чотири тренувальних дні, які ми перебували у Франції. І повернулися у розташування національної збірної. Це не якісь люди зі сторони, яких ми запросили. Це люди, які були в обоймі відпочатку і просто не потрапили до поїздки у Францію. Бо їхали тільки 12 гравців, а нас було більше, ніж 12. А насправді, додалася тільки Олеся Малашенко, нова людина на зборах, але не у збірній.

- Малашенко зіграє перші ігри у цьому циклі підготовки команди. На вашу думку, їй швидко вдасться згадати усе?

- Вона відпрацювали вже три тренування, два з командою, одне індивідуально. Рівень цього гравця дуже високий. Те що команда посилилася з її появою, це безумовно. Бо я знаю і характер і рівень майстерності цього гравця. Те, що вона пропустила певний час зборів, це правда, але є речі, коли те, що ти щось пропустив у баскетболі, перекривається бажанням, і перекривається у багато разів. Ось подивіться: ви можете бути у відмінній фізичній формі, добре знати тактику, але у душі порожньо і нема бажання грати. І тоді усе перше немає значення. Для будь-якого гравця першочерговим має бути бажання. Так у Олесі цього бажання – досхочу, на 1000 відсотків! А решта? Вона майстерний, досвічений гравець – усе додасться.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.