вверх  обратно

Владимир Холопов: "Успех с Черногорией должен вернуть сборной Украины победный дух"

2.06.2017

Збірна України здобула свою першу перемогу у підготовчому циклі до чемпіонату Європи-2017. Після перемоги над міцною збірною Чорногорії (72:59) українки навіть зберігають шанси на перше місце на турнірі у Бордо. Щоправда вони не високі. Задля цього потрібно, аби в заключному матчі Україна обіграла Канаду, а Чорногорія виграла у Франції з різницею 4-18 очок. Головного тренера збірної України - Володимира Холопова тішить інший момент – успіх, яка на його думку має повернути український збірній переможний дух.

Я не надто сподіваюся, що Франція програє, з будь-якою різницею. Тому про результат турніру зараз не думаю. Я вже говорив, що результат у товариських турнірах відходить на другий план, але чим ближче до чемпіонату Європи тим важливіше знайти переможний ритм. Я радий тому, що команда обіграла не простого суперника. Чорногорія дійсно дуже гідний опонент у якої сильні задні гравці та потужна передня лінія на чолі з американкою Робінсон, яка грає у позиції 4-5. Ця перемога нам дуже потрібна у психологічному плані, вона має повернути переможний дух. Зараз потрібно зберегти запал і азарт з яким дівчата грали у цьому матчі і додати у злагодженості.

Цей матч, на жаль, не транслювали, але по статистиці помітно, що ви змусили суперника зробити велику кількість помилок.

Так, ми у захисті грали дуже агресивно за отримання м’яча та постійно використовували підстраховки. За таких умов логічним виглядає, що ми програли щит, але я радий тому, що ця тактика спрацювала і ми змусили суперника 29 разів втратити м’яч. У матчі з Францією наш суперник припустився 21 втрату, сьогодні 29. Сьогодні також була прекрасна самовіддача, дівчата розуміли що ця гра є дуже важливою для нас.

Які завдання у команди на заключний матч французького турніру?

Нам важливо знайти баланс між позитивним результатом та награванням ігрових схем. Нам потрібне і одне, і інше. Протягом двох днів ми грали максимально можливою ротацією – задіювали усі 10 гравців. Розподіл часу був різним, але ми дали зіграти усім. Завтра таку ж мету ставимо. Однозначно хочемо перевірити усіх та водночас обіграти Канаду.

По приїзду в Україну хто замінить Дубровіну і Бережинську, яких відрахували через їх ставлення до роботи у збірній?

До нас приєднається Олеся Малашенко, яка завершує курс лікування та Аріна Білоцерківська, можливо побачимо у таборі збірної і ще одного гравця

 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.