вверх  обратно

Владимир Холопов: "Мы готовы выиграть чемпионат Европы"

23.11.2016

Українки струсонули баскетбольну Європу! Кілька годин тому наші дівчата упевнено по грі та авторитетно по розвитку ігрової ситуації обіграли діючих чемпіонок Європи та бронзових призерок Олімпіади – збірну Сербії – 88:82. Причому матч у Сербії став підсумком кваліфікації до чемпіонату Європи, яку українки завершили на першому місці у своїй групі, вигравши усі шість матчів! Відразу після гри ми поспілкувалися з головним тренером збірної Володимиром Холоповим.

- Важко говорити, - почав свій коментар Холопов. Важко з кількох причин: я фактично втратив голос на майданчику, там залишив і всі свої емоції.

- Давайте тоді з холодним розумом зробимо аналіз надважливої гри. Попри те, що грали проти авторитетного суперника та ще й на його майданчику, склалося таке враження, що саме ви диктували умови своєму опоненту. Як вдалося зробити так, аби Сербія грала під вашу диктовку?

- Мені приємно погодитися з цим. Дійсно, сьогодні у нас багато що вийшло. У нас був план на гру, ми обрали змішану форму захисту, до якого суперник просто не був готовий. Ми розбили їх комбінаційну гру і фактично змусили їх постійно грати один в один. Напевне, це було одним із головних наших досягнень сьогодні. Звісно, слід відзначити і настрій та самовіддачу, який ми протримали протягом усього відбору. У Сербії – висококласні гравці, але наше бажання виграти було вищим за їх майстерність. Я дуже радий, що дівчата повірили у нашу тренерську ідею і доклали максимум зусиль, аби її реалізуватись.

- Сербок, як і інших суперників по групі, ви обігравали двічі. Склалося таке враження, що в Києві ви їх обігравали саме на емоціях, а сьогодні уже, як не дивно, на класі. Протягом кваліфікації ваша команда серйозно виросла.

- На мій погляд, ми дійсно зробили великий крок уперед у своєму рівні гри. Разом з прогресом нам вдалося зберегти бажання боротися за кожен м’яч та вигравати у будь-якого суперника. По ходу кваліфікації ми підсилили позицію першого номера, нам десь не вистачало одного сильного гравця у цій позиції і ми його отримали. Впевнений, що після цих двох матчів (проти Німеччини та Сербії) уже ні в кого не виникне питання щодо профпридатності Мосс та того, чи потрібна вона нашій збірній.

- Що ви сказали дівчатам після матчу?

- Я привітав їх з перемогою і сказав, що саме в таких матчах створюється дух і росте серце команди. Я сказав, що важливо, аби ми зберегли свою міць до чемпіонату Європи та з таким же настроєм і бажанням поїхали у Чехію, а я впевнений, що так воно і буде!

       Після цьогорічної кваліфікації Україну однозначно будуть називати одним із претендентів на нагороди. Як ви до цього ставитеся?

- Я позитивно. Ми готові виграти чемпіонат Європи. Якщо ми спромоглися двічі обіграти Сербію та отримали впевненість у своїх силах, то було б дивно ставити якісь інші завдання. Однозначно хочеться бути на п’єдесталі, а там, як на мене, бажаним є лише одне місце.

- Користуючись нагодою, хотів би привітати усіх, хто був причетним до такого високого результату у відборі. В першу чергу, президента федерації баскетболу, генерального секретаря, державного тренера та міністерство молоді та спорту. Без них не можливо було б провести на такому високому рівні тренувальні збори і підготувати команду. Також хочу подякувати усім, хто вірив у нас у цьому відборі, зокрема нашим уболівальникам, які у домашніх матчах робили прекрасну атмосферу. Впевнений, що це наша загальна перемога!

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.