вверх  обратно

Для сборной Украины женский Евробаскет начинается уже сегодня

23.11.2016

Для збірної України жіночий Євробаскет починається уже сьогодні і справа тут не лише  в тому, що підопічні Володимира Холопова в домашній грі зі збірною Німеччини уже гарантували собі участь у фінальному турнірі у Чехії, усе набагато серйозніше. Спробую пояснити чому.

Відмінна робота і намагання всього колективу збірної гарантували українській команді 100% показник після 5 турів кваліфікації. Вигравши  усі поєдинки наша команда завдання мінімум виконала і тепер змагатиметься лише  за перше місце у групі, за більш зручні позиції перед жеребкуванням, тобто фактично від цієї гри уже залежить наша змагальна сітка у Чехії. Цю гру збірна України зіграє на виїзді, тобто буде позбавлена палкої підтримки від власних вболівальників, які гаряче підтримували її і у Києві, і у Одесі, чи будуть вони  у Чехії у такій кількості? – питання риторичне. І головний аргумент – це рівень суперника, нагадаю сьогодні нам протистоятиме команда чинних чемпіонок Європи! Попри усі невдачі німкень у цьому відборі, їхня збірна на Євробаскеті могла би бути міцним середнячком, що уже говорити про сербок? Їхній склад у тріумфальній грі проти Люксембргу відрізнявся від чемпіонського дворічної давнини менше ніж на половину. Марині Мальковіч вдалося зберегти майже усіх лідерів у команді, це і досвідчена Радочай і сестри Дабович і Єлена Мілованович, крім, можливо, натуралізованої американки Пейдж. Саме тому рівень цього поєдинку – це уже рівень Євробаскету. Тим більше що сербки, на відміну від українок своє завдання мінімум ще не виконали. У разі перемоги блакитно-жовтих Сербія ще може втратити пряму путівку до Чехії, чого звісно вони собі дозволити не можуть, тобто для них цей поєдинок – це уже фактично боротьба за виживання на Євробаскеті.

Щодо нашої команди, то це уже достатньо сформований колектив, який досяг свого внутрішнього балансу. Поява у складі Д’Андри Мосс дещо змінила розклад сил у задній лінії і по першій грі не скажеш, що це пішло тільки на користь. Цього разу у Володимира Холопова було трохи більше часу для того аби екс-американка більш гармонійно вписалася до колективу. Олеся Малашенко і Аліна Ягупова зараз перебувають у хорошій формі і рівень їхньої взаємодії з партнерками дуже хороший і це важливо для нас, адже коли індивідуально сильні суперниці починають грати жорстко – це випробування для усієї команди, яка має під таким тиском зберегти свій малюнок гри, втілити свої заготовки, гра лідерів має бути частиною командного механізму, а не перформансом індивідуалісток. Словом, поєдинок обіцяє бути більше ніж інтригуючим. Зробити прогноз на його підсумок ви можете тут:

А повболівати за збірну України можете під час прямої трансляції в режимі live тут же на сайті zirkabet.com о 19:00.

 

Источник: Григорий Палий

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.