вверх  обратно

Владимир Холопов: "Будем выводить Сербию из зоны комфорта"

22.11.2016

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Холопов розповів, чому його підопічні гратимуть в останньому турі проти Сербії, сповнені бажання боротися і перемагати. 21 листопада - тренувальний день для збірної на базі Міжнародної Тенісної Академії у Києві, а вже 23 листопада – матч у гостях зі збірною Сербії. Його переможець виграє відбірну групу D і кваліфікується на ЄвроБаскет з першого місця.

- Завдання у нас завжди максимальні. І ми зробимо усе для того, щоб виграти матч у Сербії. Не дивлячись на те що нам буде непросто. Команда Сербії дуже сильна. Але є певні моменти, які ми можемо використовувати на нашу користь. Для нас найголовніше, щоб гравці навчилися перемагати сильних суперників, щоб вони відчули впевненість у собі і у них з’явилася психологія переможців. На чемпіонаті Європи слабких команд не буде. Там усі будуть як збірна Сербії – найкращі команди континенту. І нам конче потрібно набути впевненості у своїх силах, навчитися вигравати.

- Після матчу зі збірною Німеччини ви були дещо захриплим, активно керували командою?
- Є диво-ліки, думки про наступний матч мобілізують організм, плюс льодяники, теплий чай, і голос швидко відновився.

- У чому можуть бути наші переваги над збірною Сербії? Командний дух? Але ж це абстрактна річ.
- Не буду розкривати усіх карт, але ми будемо використовувати інші варіанти захисту, не стандартні. Не лише особистий захист, не лише зонний.

- Бачимо, не усі дівчата тренуються зараз у залі. Відсутня за домовленістю Леся Малашенко. А інші?
- Так, до матчу з німкенями готувалися 15 гравців, але цього разу гравців, що не потрапили до складу, я відпустив. А Міріам Уро-Ніле і Даша Завидна відсутні на тренуванні, бо складають спити в Університеті. Ввечері на  тренуванні вже працюватимуть усі 12 гравців. Заключне тренування перед відльотом зробимо ігровим. Нам треба відпрацювати те що розбирали з ранку – щодо тактики щодо нашого нападу. Захист збірної Сербії відрізняється від Німеччини, від інших команд. Ми маємо підлаштуватися під їхню манеру гри. Маємо відпрацювати необхідні елементи, щоб вони вдавалися нам краще. Є моменти, за рахунок яких ми можемо мати бонуси, перевагу. Агресивний захист – це палка на два кінці. З одного боку тобі здається, що ти граєш агресивно, з іншого боку – це провокація, коли два гравці пресингують одного. Якщо є грамотний перший номер – ми це можемо використовувати. Я сподіваюся, що Д’Андра Мосс саме такий гравець який у цій ситуації розбереться достатньо добре.

- Ви згадали прізвище Д’Андри Мосс. У своєму дебютному матчі за Україну вона не на повну міць себе проявила, якщо так, тоді чому? Не встигла зігратися?
- Треба розглядати два моменти: її напад і її захист. Щодо нападу у мене питань не виникло. Так, вона не закинула 20 очок, але вона зробила 6 результативних передач добре грала в організації нападу. Мене більше насторожили її дії у захисті. Я провів з нею серйозну розмову, впевнений, вона зробить висновки. Збірна України – це збірна України. Ми усі тут зібралися, щоб показувати результат. Гравець не може думати, що може тут грати у пів-сили. Якщо ти не бажаєш на 100% віддаватися, гратиме інший, який бажає. У нас є конкуренція в команді, у нас є достатня кількість гравців, які готові і хочуть вийти на майданчик. Отже, на майданчику гратимуть ті люди, які хочуть.

- У збірної Сербії у першому матчі з нами не полетіли триочкові. 17% реалізації. Вони прагнутимуть цей відсоток покращити.
- Ми готові до усього. Якщо ви розбирали збірну Сербії, ви знаєте, що здебільшого вони закидають з таких моментів, коли гравець йде у прохід, відтягує захист на себе, і вони потім розкидують м’яча і виконують вільні кидки. Ми саме і працюємо над тим, щоб цього не сталося. Щоб кожний справлявся з кожним. Ми навіть ризикуємо кидком через руку у проході, але ми перекриваємо периметр, не даємо можливості, щоб люди виконували вільні триочкові атаки з периметру. Дома їм грати завжди легше, так само, як і нам, будь-якій команді легше. Нам треба зробити так, щоб їм було не комфортно. Нам треба вивести Сербію з зони комфорту і грати у свою гру.

- Команда встигла відновитися психологічно після перемоги в Одесі? Чи відбудеться у дівчат накопичення нових емоцій?
- Чи зберегла команда належний психологічний стан ми побачимо тільки у Сербії під час гри. Візуально? Гравці дещо розслабилися після гри в Одесі. Психологічний тиск зник, ми потрапили до фінальної частини чемпіонату Європи. Скажу чесно, я їх не пресував після гри, вони трохи розслабилися, але зараз ми працюємо знов і постараємося, щоб вони були у кондиціях у матчі з Сербією.

- Дівчатам може допомогти той факт, що у лютому вони вже обіграли Сербію?
- Досвід накопичується від матчу до матчу. І те, що дівчата виграли тоді цю гру, безумовно, надає їм упевненості. Але Сербія – сильний суперник. І розраховувати на те, що ми там виграли, а тепер ми найсильніші, не приходиться. Тільки завдяки праці, завдяки впевненості у собі можна досягнути результату.

- Наші дівчата готові до жорского суперництва з представницями балканської школи які традиційно кращі за перехопленнями, але нишком можуть і брудно діяти.
- Я навіть мрію щоб гра розпочалася з тичків. Якщо хтось зачепить, я хочу подивитися як вони до цього будуть неготові. Це жінки, вони дуже непоступливі і не прогають у жодному моменті. Я впевнений що наші гравці адекватно відповідатимуть на брудну гру, якщо така матиме місце.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.