вверх  обратно

Владимир Холопов: "Хоменчук не будет играть в сборной, Малашенко беспокоит спина"

27.10.2016

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Холопов роз’яснив кадрову ситуацію у команді напередодні чергових матчів кваліфікації Євробаскету-2017 з командами Німеччини (19.11.2016 – Одеса) та Сербії  (23.11.2016 –Ніш).

- У нас є втрати. Олександра Хоменчук прийняла рішення припинити виступи у національній збірній України. Вона вийшла заміж за росіянина, отримала російський паспорт. Хоменчук грає на позиції центрової, відверто кажучи, я на неї розраховував. Це втрата для нас.

- Ким ви можете замінити цього гравця. Є варіанти?
- Після народження доньки повернулася у великий баскетбол Таїсія Бовикіна. Вона дуже досвічений гравець, підписала контракт з чеською командою "Нюмбург", поступово набуває ігрових кондицій і я розраховую, що до листопада вона буде в оптимальній формі і безумовно нам допоможе.

- Тобто вже у матчі з Німеччиною (19 листопада, СК "Краян", Одеса – ред.)  ви зможете її задіяти?
- Так. Вона пройшла з командою серпневі збори, набирає форму, кондиції і я розраховую, що 12 листопада вона разом з усіма, кого я викличу, прибуде до тренувального табору національної збірної.

- А в українському баскетболі є проблеми з центровими?
- Ні, у нас нема проблем з центровими в українському баскетболі. Є ще ряд гравців, але вони просто більш молоді, відтак менш досвічені, а ціна ігр дуже висока. Ціна гри з Німеччиною – фактично вихід до фінальної стадії ЄвроБаскету-2017.

- Які ще кадрові проблеми вас непокоять напередодні вирішальних матчів відбору?
- Напередодні мені зателефонувала Олеся Малашенко, вона має проблеми зі спиною. Високий гравець, грає на позиціях 4-5. Ми домовилися про те, що вона точно приїде до Одеси і точно візьме участь у матчі з Німеччиною, але її гра у Сербії? Це питання для мене залишається відкритим. Усе залежатиме від її стану на той момент, як вона зможе грати, або ж не зможе. Бо Олеся потребує реабілітації.

- Чи контактуєте із Д’Андрою Мосс?
- На прямому зв’язку із нею постійно перебуває менеджер збірної України Наталя Жержерунова. Вона постійно з нею спілкується. Для ФІБА знадобилися додаткові папери, аби дозаявити Мосс за Україну, усі питання вирішуються, і вирішуються в екстреному порядку. Питань щодо неї бути не може, так само і щодо Таїсії Бовикіної. Бо Тая вийшла заміж, змінила прізвище. Тепер вона Удоденко. Через зміну прізвища міняється ліцензія. Тому ми теж очікуємо ліцензію Таїсії на її нове прізвище.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.