вверх  обратно

В Киеве состоялась встреча президентов клубов Суперлиги Пари-Матч

26.09.2016

У столичному Палаці спорту відбулася робоча нарада президентів клубів Суперліги Парі-Матч. На ній були розглянуті організаційні питання XXVI чемпіонату України. У роботі взяв участь президент ФБУ Михайло Бродський, генеральний секретар Володимир Дрібіковський та представники оргкомітету турніру.

Учасники обговорили перспективи майбутнього чемпіонату. Зокрема, торкнулися теми трансляцій матчу Суперліги Парі-Матч, суддівства турніру та введення системи відеоповторів для суддів.



Чемпіонат, який стартуватиме 30 вересня, широкомасштабно транслюватиметься на українському телебаченні. Зокрема, впродовж сезону глядач зможе побачити на українському телебаченні центральний матч ігрового дня. Решта матчів будуть доступними на YouTube ФБУ.

Президент "Дніпра" Валерій Кондратьєв звернув увагу на тему суддівства, зокрема запропонував спростити посаду комісара у обслуговуванні ігор Суперліги Парі-Матч. Це питання буде розглянуто уже 27 вересня на президії ФБУ.



На зустрічі було обговорено питання системи відеоповторів для суддів. Керівники клубів підтримали таку ініціативу. На деяких майданчиках відповідна система має з’явитися уже у першому колі чемпіонату.

Особливо гострою темою на зустрічі було відтворення правильної баскетбольної піраміди на базі професійного клубу. За словами Михайла Бродського кожен клуб зобов’язаний мати систему підготовки дітей, які у перспективі зможуть поповнювати основну команду та різноманітні українські збірні.



"Давайте зараз подивимося правді в обличчя. Представники, яких клубів зараз виступають на найвищому рівні, в збірних чи хороших клубах? І у кого вибудувана правильна піраміда від дитячого баскетболу до професійної команди?... На жаль, зараз така система працює лише у Южному та Дніпрі, стосується це і Черкас, де вже виросло покоління 20-річних. Є якісь винятки, це одиниці, але решта шкіл нічого не дає, їх просто немає! Це абсурд!... Кожна професійна команда повинна мати за своєю спиною дитячу школу, студентську команда та дубль. Ось це правильна система і потрібно до неї йти", - зауважив Бродський.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.