вверх  обратно

Владимир Холопов: "Такие матчи - хорошая школа для "Авангарда"

24.09.2016

Головний тренер київського "Авангарду" Володимир Холопов підбив попередні підсумки виступів своєї команди у першому турі Східно-Європейської жіночої баскетбольної Ліги. Нагадаємо, у Ризі українки зіграли два матчі. В обох поступилися. У п’ятницю, 23 вересня, – словацькій "Good Angels" 40:79, а наступного дня – литовському "Кібіркштісу" 51:54. У межах першого туру СЄЖБЛ "Авангард" у неділю, 25 вересня, ще зіграє з господарками – латвійським "ТТТ".

- "Авангард" працює у такому складі, який ви бачите в іграх першого туру Східно-Європейської баскетбольної жіночої Ліги, з 12 вересня. За такий короткий термін підготувати команду, яка боротиметься з командою Євроліги складно, а практично, неможливо. Нам катастрофічно бракувало часу на підготовку і особливо на підготовку повним складом. Я розумів, що першу гру з такою командою, як "Good Angels", грати на рівних буде практично неможливо, тож розподілив час порівну між досвіченими і молодими. Мені важливо було подивитися, на що здатні останні. Добре проявила себе Віка Кондусь, Оля Яцковець. Оксана П'янтак отримала 12 хвилин. Сподіваюся, цей досвід стане їм у нагоді. Бо одне з завдань – підвищити майстерність молодих гравців.

- Другий матч "Кібіркштісу" ви програли лише з різницею "мінус три". Цей результат вже більш прийнятний для вас?
- Можу однозначно сказати, що він неприйнятний, бо ми поступилися, проблеми з організацією атаки нікуди не поділися. Але дівчата намагалися надійніше грати у захисті і старалися боротися на кільці. Ми грали вже не з командою Євроліги. Це вже команда приблизно нашого рівня, тому боролися з першої і до останньої хвилини. Зробили 22 втрати, це неприпустимий показник, 15 з них були у першій половині.

- Хто краще проявив себе – досвічені чи молоді?
- Сьогодні однією з найкращих була Женя Спітковська. Вона грала і результативно, і добре в організації атаки. В її активі 15 очків і 9 підбирань. Віка Кондусь стабільно грає. Олена Огороднікова на рівні зіграла, Іра Цекова закинула 7 очків.

- Ви відчуваєте, що команда додала?
- Я впевнений, що вона додаватиме. Але у неділю гра з суперником рівня Євроліги. ТТТ Рига – дуже серйозна команда, яка укомплектована досвіченими сильними гравцями. Завтрашня гра буде вдвічі складнішою, ніж сьогоднішня. Бо за дві гри ми вже трохи підсіли, по-друге – сила суперниць. Взагалі можу засвідчити, що на цьому турнірі напрочуд сильний підбір суперників. Я впевнений – це буде гарною школою для наших гравців.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.