вверх  обратно

Владимир Холопов: "Девушки выглядели убедительно и заслужили путевку на чемпионат Европы"

26.06.2021

Жіноча збірна України створила серйозний резонанс на кваліфікаційному турнірі до чемпіонату Європи. Українки виграли усі три матчі кваліфікації і стали однією з чотирьох команд, які отримали путівки на чемпіонат Европи з кваліфікації у румунській Констанції. При цьому, підопічні Володимира Холопова зробили це у дуже переконливому стилі. Українки за три матчі проти збірних Литви, Латвії та Ірландії пропустили лише 26 очок! В атаці наші дівчата здобули 59 очок і як результат подарували Україні місце на чемпіонаті Європи. Головний  тренер наших дівчат – Володимир Холопов відзначив сильну гру команди.

- Ми видали доволі сильний турнір. Дівчата виглядали дійсно переконливо. За плечами результату є серія важливих складових. Зокрема я дуже задоволений підготовкою до кваліфікації, фізичним станом дівчат та змістом нашої гри. Все це вилилось у результат та три наші перемоги.

Судячи з усього Ви задоволені заключним етапом підготовки, який вдалося провести також у Румунії?

- Наш штаб розробив план підготовки, який зараз можна сміливо назвати вдалим, а ФБУ його підтримала. За тиждень до турніру ми прибули у Румунію і фінальний етап підготовки провели неподалік місця кваліфікації. Водночас, нам вдалося зіграти конкурентний підготовчий турнір проти сильних команд, двох учасників Олімпіади, а це Румунія та Росія. На початку тижня ми протягом трьох днів провели 9-ть матчів і були у прекрасному ігровому ритмі. Думаю цього точно не вистачало нашим суперникам.

Сьогодні склалося таке враження, що якби спочатку наша збірна грала кваліфікацію до чемпіонату Європи, а після Олімпійську  - ми мали б непогані шанси поїхати на Олімпіаду.

- Чесно скажу, у мене таке ж враження, але суперниками на Олімпійській кваліфікації були кращі країни Світу. Зараз наша збірна дійно виглядає значно сильніше ніж на Олімпійській кваліфікації. Тут можна говорити про підготовку, про неможливість навесні зіграти велику кількість підготовчих матчів на повітрі, але це спорт. Зараз ми кваліфікувалися на чемпіонат Європи, але не поїдемо на Олімпіаду. На цих турнірах ми показили різний за якістю баскетбол.

Коли повертаєтеся в Україну?

- Уже завтра о 5:00 на нас чекає дорога додому.

Источник: ФБУ

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.