вверх  обратно

Владимир Холопов: "После вылета с ЧЕ девушки ревели как белуги"

3.09.2019
Головний тренер національної жіночої збірної України 3х3 Володимир Холопов прокоментував виступ своїх підопічних на чемпіонаті Європи в Угорщині.  Дівчата поступилися у чвертьфіналі збірній Латвії в овертаймі і посіли восьме місце. 
 
- Насправді, нам забракло зовсім малого – звичайної концентрації під час виконання кидків, з-під кільця або ж з лінії штрафних. Закинь здалеку чи зблизька, і ми були б у четвірці. Пояснення одне – відсутність належної концентрації на тлі втоми. Не пощастило.
 
- Суперники порівняно з минулим чемпіонатом Європи не стали сильнішими?
- Суперники були нам абсолютно по силах. Ми гідно боролися, може в не зовсім сприятливих обставинах. Але… один момент, просто один момент. Коли закінчується така гра і ти переглядаєш цю гру, кажеш: Господи, ну влучи! І результат змінюється на протилежний. Один реалізований момент. Це не тоді, коли тобі заважають, не тоді, коли тебе пресують судді або ж луплять по руках. Це тоді, коли ти кидаєш відкритий (кидок- ред.), тобі ніхто не заважає, там, коли ти кидаєш вільний з-під кільця. Просто закинь те, що ти зобов’язана зробити, що ти тренуєш роками. Це ж не молоді гравці, це дорослі досвідчені виконавці, які не перший десяток років тренують цей кидок. Але на тлі втоми, високого пульсу, можливо якогось хвилювання стається таке. Плей-оф – це завжди гра нервів. У кого вони виявилися міцнішими, вдаються такі кидки. І та команда виграє. 
 
- Попереду – олімпійська кваліфікація. Чи будуть у команді зміни?
- Насправді у національній збірній список гравців більший, ніж чотири прізвища. У нас не чотири гравці у національній збірній. Безумовно, буде розширений список гравців, які готуватимуться, які будуть абсолютно в інших кондиціях. Тому що вони матимуть тренувальний процес. Це не будуть змагання після літа. Це не будуть змагання, коли зараз були проблеми з оптимальною формою Ольховик чи Рульової, буде інша ситуація, буде інша підготовка і я сподіваюся, буде іншим результат. В жодному разі не можу сказати, що у нас гравці погані. Але у баскетболі 3х3 долю матчу вирішує один момент. Він вирішує усе. 
 
- Отже непередбачуваність має місце.
- Ви маєте рацію. Віжий приклад: чотири команди з чотирьох груп виходять у плей-оф з першого місця. І усі чотири команди, переможці груп, вилітають у чвертьфіналі. Як пояснити? Ось такий вид спорту – вчора ти був сильнішим, а сьогодні програв матч на виліт. 
 
- Моральний стан команди зараз який?
- Безумовно пригнічений. Тут нема про що говорити навіть. Ревіли, як білуги. Але нічого виправити вже не можеш. Відмотай ситуацію на 15 хвилин назад, випусти їх на корт і якби вони знали, яким буде результат, ще б у сто разів більше зусиль доклали б. Але на жаль… нема можливості «прокрутити плівку» назад. Це не кіно. Потрібно закидати в потрібний момент і вчасно. Щоб потім не плакати, не засмучуватися, не розчаровуватися і не розчаровувати інших.

Источник: ФБУ

Добавил: aks700
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.