вверх  обратно

Евгений Мурзин: "Сборная Украины настраивается только на победу"

17.09.2016

Перед початком відкритого тренування національної чоловічої збірної України на паркеті Палацу Спорту головний тренер команди Євген Мурзін відповів на запитання журналістів і поділився думками щодо вирішального матчу кваліфікації ЕвроБаскета-2017 Україна – Словенія.

- З яким настроєм готуєтеся до заключного матчу відбору?
- Усе гаразд. У Пустового нічого жахливого не сталося. Усі 12 гравців у складі. Артем тренується разом з командою, пізніше побачимо, у якому обсязі можемо його завтра використовувати. Якщо ви чули, я розпочав тренування зі словами: жалкую, що завтра усе завершується. Бо якось вже протягом останніх двох місяців стали однією вчеликою сім’єю. Звикли одне до одного, до роз’їздів, до того способу життя, який зараз ведемо. Прикро, що усе закінчується вже завтра. Команда зараз у нормальній готовності, впевнена у собі, мобільна. Усе гаразд.

- Команда розуміє важливість моменту?
- Усі хлопці - професіонали, дорослі люди. Вони все розуміють. Найголовніше – психологічний бар’єр подолати. Бо команда Словенії вже вирішила завдання виходу у фінал. Вона гратиме розслаблено. А нам треба вигравати. Будемо працювати.

- Що треба змінити у суперництві зі Словенією порівняно з першим матчем? Що тоді не вдалося?
- У першу чергу не вдалося нейтралізувати їхні сильні сторони. Ми це обговорювали на зборах. Левову частку очків вони набирають зі швидкого прориву. Або ж зі швидкого нападу. Ми не могли зупинити перехід від захисту до нападу. Це було великою проблемою. Ми не змогли впоратися з Драгічем. З Гораном впоралися, а з Зораном – ні. Наскільки мені відомо, до Києва не приїхав Зоран Драгіч і Блажич. Решта приїхала, у них широкий склад. Є молоді цікаві гравці. Думаю для них це (участь у матчі – ред.) відбудеться безболісно.

- Наскільки відновилася збірна після чотирьох поспіль матчів на виїзді?
- Дуже складно, звичайно, їздити. З двома перельотами. Ми чотири матчі провели на виїзді. А Болгарія, наприклад, три поспіль матча грала вдома. Я не розумію, як робили жеребкування. Ми перебували не у рівноцінних умовах, але нам не звикати. Після матчу з Косово у Вільнюсі ми провели тренування, команда попрацювала у тренажерному залі, усі гравці прийшли і працювали. Я думаю, вони у нормальних кондиціях. І у нас широкий склад – ви подивіться на статистику – більше 25-26 хвилин ніхто не грає. Рідко коли під 30 хвилин хтось на паркеті проводить. Намагаємося використовувати велику ротацію. Якщо ви помітили, у нас нема яскраво вираженого лідера, який постійно з гри у гру дає стабільний результат. Ми у пошуку. Усі гравці у нас індивідуально сильні і у кого пішла гра, тих шукаємо і знаходимо.

- У зв’язку з пошкодженням у Пустового Глєбова не викликатимете?
- Ми вирішили його не смикати. Болісні відчуття у Пустового є, але нема розриву, перелому, чого ми боялися. Він залишиться у складі 12-ти. А вже у якому обсягу я буду його використовувати, знатиму перед матчем.

- Якщо команда гратиме фактично вдень, відпочиватиме у суботу?
- Ні, вранці проведемо тренування. У нас є графік. Відкрите тренування розпочалося о 16-й. Для нас це теж зручно.

- Яким чином трибуни Палацу Спорту можуть вплинути на результат?
- У Вільнюсі на матчі з Косово було небагато глядачів, але навіть така підтримка виявилася суттєвою. У трьох гостьових матчах збиралися повні зали, які вболівали проти нас. То ж, хочеться, аби вболівальники прийшли і підтримали свою команду у ключовому матчі.

- Звертаєте увагу на ситуацію в інших групах? Підраховували розклади, за яких можете пройти до фіналу, якщо раптом не переможете?
- Дуже складно підраховувати. Якщо ви мені підкажете, я із задоволенням послухаю. Варіантів безліч. Така ситуація, що можна і програти два матчі лише, а в іншій групі команда з трьома поразками зможе кваліфікуватися. Мені здається, надто складно це зроблено, але не мені це вирішувати. Не рахував. Налаштовуємося тільки на перемогу.

- Це погано чи добре, що граємо одними з перших, а решта вже знатиме, як ми зіграли?
- Я здивований, відверто кажучи. Але зараз усе залежить від нашої команди, а не від когось іншого.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.