вверх  обратно

Официально: сборная Украины пополнилась американской легионеркой

4.09.2016

Президент Петро Порошенко підписав Указ про прийняття до громадянства України Де’Андру Мосс. Таким чином, американська баскетболістка зможе допомогти збірній Україні уже у найближчому матчі кваліфікаційного етапу до чемпіонату Європи-2017 проти Німеччини, який відбудеться 19-го листопада в Одесі.

Варто відзначити, що Мосс уже провела з українською збірною два тренувальні збори і, за словами головного тренера команди Володимира Холопова, повністю акліматизувалася в українському колективі.

Де’Андра Мосс народилася 21 лютого 1988-го року, зріст – 178 см. У минулому сезоні вона виступала у чемпіонаті Туреччини за "Боташ". Має досвід виступів у студентській лізі США, в Фінляндії, Іспанії, Італії. Визнавалася гравцем року в лігах Фінляндії та Іспанії, захисником року в Італії.

За словами Холопова, Мосс має суттєво підвищити шанси збірної України на вихід до чемпіонату Європи з першого місця кваліфікаційної групи, де, окрім українок, прописані збірні Сербії, Німеччини та України. Після чотирьох турів кваліфікаційного турніру українки здобули чотири перемоги.

"Мосс – це суттєве підсилення нашого складу, – говорить Володимир Холопов, - зараз фактично кожна європейська збірна має натуралізованого гравця. Не варто було втрачати таку опцію і нам, якщо ми дійсно ставимо перед цією командою вагомі завдання. І питання зараз не лише у кваліфікаційному турнірі, ми робимо ставку і на майбутнє.

Я хотів би подякувати президенту Федерації баскетболу України – Михайлу Бродському, який багато зробив для натуралізації Мосс та підготовки збірної України загалом. Ми спробуємо віддячити результатом. Важливо, що Указ про надання громадянства Мосс уже підписаний і вона може спокійно готувалися до вирішальних матчів за збірну та підписати клубний контракт на хороших умовах. Наш Президент Петро Порошенко пішов на зустріч спортивному іміджу держави. Відтепер у нас є висококласний захисник, який може розширити командні можливості".  

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.