вверх  обратно

Станислав Медведенко: "В матчах с Косово не должно быть проблем"

2.09.2016

Одним з тих, хто пильно стежив на трибунах київського Палацу Спорту за перебігом подій на паркеті у матчі Україна – Болгарія, був найтитулованіший український гравець за часів незалежності Станіслав Медведенко. Дворазовий чемпіон НБА, голова комісії атлетів ФБУ так прокоментував старт збірної України у відборі Євробаскету-2017 і її подальші перспективи у кваліфікаційному турнірі.

- На мою думку, у матчах з Косово в українців не має виникати проблем. Побачив нашу збірну у суперництві з болгарами і можу засвідчити – це міцна, згуртована команда, яка вже має чималий досвід виступів на турнірах високого рангу. Багато хто з гравців відчув, що таке виступи на чемпіонаті світу, грали з американцями. Достатньо досвічена команда, яка має демонструвати результат.

- У матчі з болгарами команда вам сподобалася, але ж вона у заключній чверті забагато пропустила?
- Ну, можливо концентрацію дещо втратили, так часто буває. Тим більше, болгари зрозуміли, що їм нема чого втрачати, почали більш розкуто грати, імпровізувати, і таке натхнення принесло їм плоди. А так у нас форварди і центрові були на голову сильніші за болгар і вони нічого не могли вдіяти перші три чверті. Взагалі, без варіантів було.

- Євген Мурзін зазначив перед відльотом на матч з Косово, що у неї є небезпечний натуралізований американець Джастін Долман, та й взагалі команда може налаштуватися на гру у першому домашньому матчі в історії.
- А хіба вони у Косово грають? За моїми даними матч має гратися на нейтральній території (дійсно місто Мітровіца, де 3 вересня зіграють збірні Косово і України, розділене уздовж річки Ібар на дві частини. Південна, албанська частина міста належить до Косово, а північна, де і відбудеться матч, до Сербії – ред.). Ми маємо скористатися нашою головною перевагою – центровими. Таких габаритних гравців та й з таким досвідом, як Фесенко, Кравцов і Пустовий, немає у жодній з команд нашої групи. Хіба що у словенців є один виконавець, що може на рівних з ними тягатися (центровий Гаспер Відмар – ред.). То ж, якщо ми вдало будемо використовувати свої сильні сторони, у нас усе буде гаразд.

- Отже, ви бачите збірну України у фінальній стадії ЄвроБаскету-2017?
- Ми маємо там бути, я не бачу нездоланних бар’єрів на цьому шляху. Усі суперники цілком нам по силах і ми маємо спокійно виходити з цієї групи. Просто без паніки розбирати кожного суперника і грати. Звичайно, м’яч круглий, може бути усе, що завгодно, тут не можна ставитися до суперників шапкозакидацьки. Але проблем не має виникати. Осторонь стоятимуть хіба що ігри зі словенцями. Але то вже зовсім інша історія. А з Болгарією і Косово ми маємо вигравати, брати своє.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.