вверх  обратно

Денис Лукашов: "В сборной Украины здоровая конкуренция"

23.08.2016

Гравець національної чоловічої збірної України Денис Лукашов розповів, чи повністю відновився після пошкодження ахіла, торкнувся теми конкуренції у збірній і порівняв глядацький інтерес до національної команди в Україні і за кордоном.

 

- Зараз вже почуваюся більш менш нормально. Тренер дав мені відпочити дві останні гри у Словаччині. Ми дійшли висновку, що не варто жертвувати здоров’ям, оскільки матчі ще не офіційні. Я трохи відпочив, підлікував ахілл. Постійно робимо процедури. Повністю проблема ще не зникла, але думаю, що на турнірі в Естонії гратиму вже повноцінно.

- З одинадцяти спарингів на шляху до старту у відборі Євробаскета залишилося зіграти три (24.08 - 26.08 на Кубку Чотирьох націй в Естонії - ред.). Яку мету у них переслідуватимете?
- Думаю, відточування наших комбінацій і взаємодії перебуватиме вже на завершальній стадії. До Естонії ми їдемо фактично оптимальним складом. До на приєднається Слава Кравцов і вже награватимемо ті комбінації, які тренер додав. На турнірі у Словаччині його не було. Відповідно, треба останні деталі в умовах, наближених до євро кваліфікації, з’ясувати. Команди будуть високого рівня, то ж буде і непросто, і цікаво.

- Поки ти лікував пошкодження ахілла, Клім Артамонов на твоїй позиції увійшов до символічної п’ятірки турніру у Словаччині. Як ставишся до конкуренції?
- Я завжди з радістю до неї ставлюся. Нема конкуренції, нема прогресу. Завжди цікаво, коли є гідні гравці на твоїй позиції. Не дивлячись на те, чи молодий гравець, чи більш віковий. Здорова конкуренція, боротьба, змушує працювати на повну силу, не дає розслаблятися. І відповідно, це йде тільки на користь команді. Я дуже радий, що так сталося. Я випав, а Клім показав, що він готовий замінити мене у потрібну хвилину. Або ж він буде грати, я його зможу підмінити. У нас здорова боротьба і одна мета – кваліфікуватися на ЄвроБаскет. Хто виходитиме на майданчик – це не має значення.

- Глядачі можуть вам допомогти кваліфікуватися на ЄвроБаскет?
- Підтримка глядачів має велике значення. Неприємно грати у порожньому залі. Особливо такому великому, як Палац Спорту у столиці. Якось воно навіть некоректно виглядатиме з боку тих наших прихильників, які проігнорують матч з болгарами (31 серпня – ред.). Ми їздимо в інші країни, бачимо як люди підтримують, у тій самій Словаччині, свою команду, хоча вона не виступає у фінальній стадії ЄвроБаскета. Вони приходять, вболівають, підтримують. А у нас чомусь може бути по-іншому. Хоча ми далеко не найгірша команда Європи, і при цьому не викликає належного інтересу з боку вболівальників. Ми дуже хочемо бачити повні трибуни, тим більше, як усі знають, тільки одна команда виходить з групи напряму і кілька кращих других місць. Тобто ми потребуємо вболівальницької підтримки. Тим більше, що ми граємо з двома умовно сильними збірними Болгарії та Словенії. Нам допоможе, якщо люди прийдуть і вболіватимуть за нас.

- Скільки комбінацій має бути в арсеналі команди, щоб впевнено себе почувати у матчах з такими суперниками, як ті самі Болгарія чи Словенія?
- Не самі комбінації роблять погоду на паркеті. У першу чергу усе залежить від нашого бажання, від нашого настрою і нашої роботи, того, що ми будемо показувати, а комбінації відходять на другий план. Зрозуміло, що ми щось готуємо, але у першу чергу усе вирішуватиме самовідданість.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.