вверх  обратно

Владимир Холопов: "Чтобы воспитать у команды психологию победителей, надо выигрывать"

28.05.2016

Збірна України здобула перемогу у першому з двох товариських матчів над збірною Угорщини 69:68. Головний тренер команди Володимир Холопов проаналізував хід подій у матчі:

- Оскільки матч носив товариський статус, у ньому я задіяв усіх гравців. Головним завданням було перевірити американку Д’Андру Мосс. Цьому у лапках посприяв той факт, що Женя Спітковська отримала травму, і Д’Андра фактично грала без замін. Я переглядав її на позиції першого і другого номерів. Тому вона отримала максимальну кількість часу.

- Протокол матчу свідчить, що американка провела на паркеті 39 хвилин.

- Абсолютно вірно. Результатом її гри, як вона грала, як вона вела гру, і з позиції першого номера, і з позиції другого номера, я повністю задоволений. Це гравець, який безумовно посилить нашу команду і грав дуже добре (набрала 20 очок – ред.).

- Яка травма спіткала Спітковську?

- Вона отримала забій бедра, внаслідок чого виникла внутрішньом’язова гематома. Тому у другому матчі вона навряд чи зіграє. Більше ігрового часу отримає Настя Половинка, гравець збірної U-20.

- Якщо звернути увагу на статистику, першу половину матчу ви досить потужно провели, створили очковий заділ (27:39 – ред.), а потім його ледь не розтринькали. У чому причина?

- Насправді, жодних проблем нема. Я намагався розподілити ігровий час у рівній мірі між усіма гравцями. До того ж ми грали у гостях, а на виїзді завжди грати непросто. З різних причин. Були і невиправдані неспортивні фоли. Це вплинуло на результат. Фактично, ми контролювали усю гру, вели у рахунку постійно і лише у кінцівці вони нас наздогнали. Але вже коли час спливав, Д’Андра Мосс закинула двоочковий. Було очко різниці на користь суперниць, наше володіння, тайм-аут, розібрали, що і як потрібно зіграти, вона закинула, і гра закінчилася на нашу користь.

- Ви задоволені командною грою?

- Я задоволений бажанням гравців зіграти у захисті, я задоволений самовідданістю гравців, нажаль, якість гри у захисті залишає бажати кращого, але насправді я і не очікував чогось більшого, оскільки для того, щоб поставити гарний захист, потрібен час, якого у нас просто не було до цих ігор. Оскільки склад на 50% поновився, ми мали певні проблеми у захисті, якщо ми виправимо їх, досягнемо бажаних результатів.

- Між матчами пауза – доба. Чи внесете корективи?

- Суттєвих коректив не планую, оскільки склад обмежений. Є два травмованих гравця, Спітковська і Ягупова. У складі буде лише 10 баскетболісток. І міняти щось за таких обставин нема можливості.

- Хоча ігри мають товариський статус, будете налаштовувати на перемогу команду у повторному матчі?

- Це абсолютно однозначно. Я сказав гравцям ще до початку ігор, що для зміцнення психології переможців потрібно вигравати. Психологія переможців формується лише на перемогах.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.