вверх  обратно

Состоялась внеочередная конференция ФБУ и президиума ФБУ

26.02.2016

У Києві відбулася позачергова Конференція ФБУ, на якій президент ФБУ відзвітував делегатам про проведену роботу за період з червня 2015-го по лютий 2016 року. Важливим питанням порядку денного було затвердження статуту ФБУ. Також 27 делегатів Конференції за пропозицією Президента ФБУ сформували і затвердили склад президії ФБУ.

У своєму звіті "Що обіцяли і що зробили" Президент ФБУ Михайло Бродський проінформував делегатів про основні напрямки змін, що відбуваються – залучення спонсорів, баскетбол на ТБ, змагання, суддівство, формування тренерського складу збірних, тощо. Президент повідомив, що бюджет Федерації у березні 2016-го буде збільшено на 3 млн. гривень і становитиме 19 млн. гривень.

Делегати Конференції затвердили зміни до статуту ФБУ. Зокрема змінено порядок надання членства ФБУ, порядок звітності та оскарження, порядок створення та припинення діяльності регіональних осередків ФБУ. Відтепер президент матиме лише одну "праву руку" - свого віце-президента.

У цьому питанні виникла дискусія серед делегатів щодо двох гідних кандидатів – нинішнього віце-президента ФБУ, ректора НТУУ КПІ, професора Михайла Згуровського і президента Федерації баскетболу одеської області Валерія Горбатка. Шальки терезів таки схилилися на користь пана Згуровського.

  Також у статуті буде прописано створення опекунської ради, голова якої автоматично отримує місце у складі президії ФБУ. Раду ФБУ згідно нового статуту буде ліквідовано. Робочим органом між Конференціями буде Президія ФБУ.

Ще у новому статуті прописані чіткі вимогли до обласних осередків ФБУ – наявність офісу та сайту, сплата членських внесків.
У статут внесено посаду почесного президента ФБУ. Обіймати її може тільки колишній спортсмен.

Проголосувавши за зміни у статуті ФБУ делегати Конференції затвердили склад Президії ФБУ у складі 19 членів, яка невдовзі після закриття Конференції провела своє перше засідання.

Невдовзі після завершення позачергової Конференції ФБУ своє засідання провів затверджений нею робочий орган – Президія ФБУ.

19 її членів розглянули і обговорили на порядку денному низку важливих питань українського баскетбольного життя. Зокрема, президент ФБУ Михайло Бродський повідомив присутніх, що час збільшення кількості учасників Чемпіонату України серед чоловічих команд на наступний сезон невпинно наближається.

Президент ФБУ запропонував змінити у найближчому майбутньому назви чемпіонатів по лігах. Посилаючись на те, що назва "Суперліга" викликає певну плутанину у вболівальників і спонсорів через деякі дискредитаційні асоціації, Михайло Бродський запропонував на розсуд членів Президії свій варіант назви: Чемпіонат України у Дивізіонах А, Б і С. Також на думку Президента ФБУ Чемпіонат у жіночій лізі слід позбавити мішаної системи і проводити з наступного сезону серед вісімки топ-команд.

Зі свого боку екс-президент ФБУ Олександр Волков запропонував структурувати календар змагань, ставитися до нього більш поважно, не розкидаючи хаотично дати матчів конкретного туру по днях тижня.

За пропозицією Михайла Бродського члени Президії вирішили після завершення 25-го Чемпіонату України серед чоловічих команд створити робочу групу з підготовки та проведення чемпіонатів сезону 2016/2017 рр.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.