вверх  обратно

Михаил Бродский сделал предупреждение баскетбольным арбитрам

30.01.2016

Президент ФБУ Михайло Бродський звернувся до суддів з проханням дотримуватися етики та поваги у баскетболі

Звертаюсь до всіх баскетбольних суддів та комісарів України. Нещодавно, під час однієї з останніх ігор Чемпіонату України з баскетболу Суперліга Фаворит Спорт, я, перебуваючи на трибунах у залі, став очевидцем неприємної для мене поведінки одного з суддів суддівської бригади, що обслуговувала гру. Власне, під час одного з тайм-аутів, суддя, перебуваючи на ігровому майданчику, бажаючи отримати м’яч, підкинув його собі ногою у руки. Враховуючи те, що баскетбол – спортивна гра, в яку грають руками, підкидання суддею м’яча собі у руки ногою, на мій погляд, має дещо зухвалий та неповажний характер, перш за все по відношенню до гравців.

На мою думку, суддя, як гарант дотримання правил і чесної гри, під час обслуговування гри, повинен поводити себе гідно і тактовно, та зберігати самоконтроль протягом всього часу гри. А тому, зазначений вище вчинок суддів є неприпустимим та, сподіваюсь, останнім.

Вважаю за необхідне повідомити, що у разі повторення будь-яким суддею такого "підкидання" м’яча ногою собі у руки протягом гри, компетентними органами ФБУ буде розглянуте питання щодо застосування до судді відповідних санкцій згідно зі ст. 73 Правил проведення ХХV Чемпіонату та Кубку України з баскетболу серед чоловічих команд.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.