вверх  обратно

Владимир Холопов: "У нас нервы оказались крепче"

26.11.2015

Головний тренер жіночої збірної України Володимир Холопов в коментарі прес-службі ФБУ проанлізував важку перемогу над Німеччиною у другому турі кваліфікаційного турніру на Євробаскет-2017.

- Хотів би відзначити всіх гравців. Дуже приємно, що вони билися до кінця, показали характер, боролися за кожен м'яч. Не опустили руки, незважаючи на те, що не зовсім складалася кінцівка. Якщо ми так будемо працювати, будемо боротися в кожній грі, то у підсумку виконаємо поставлене завдання.

- Перша половина гри нам вдалася, можна сказати, що розкатали німкень. А що трапилося після перерви?

- Розкатати німкень у Німеччині було, м'яко кажучи, не так легко. Німеччина - дуже хороша команда. За великим рахунком, нічим не поступається нам. Це збалансована команда в усіх лініях. Вони грали у рідних стінах: на підйомі, на адреналіні. Розкатати - це дуже голосно сказано. Після перерви вони почали використовувати зонний захист з агресивним подвоєнням в кутах.

Крім того, у нас зменшився відсоток влучних кидків з-за периметру. Не так добре влучали, як з Люксембургом, хоча відсоток досить хороший для такої гри. Крім того, ми припускалися зовсім необов'язкових втрат. Ще й неспортивний фол в кінці матчу.

- Коли суперниці наприкінці зустрічі повели в рахунку, що ви відчували?

- Зрозуміло, що у головного тренера є хвилювання, але ми намагалися контролювати хід гри. Боролися до кінця з чітким розумінням, що потрібно зробити, як розхитати зону суперниць, як піти на підбирання і поборотися. Ключовим моментом було підбирання Малашенко, коли вона зрівняла рахунок.

- Вирішальну роль зіграла наша майстерність чи не пощастило супернику?

- У нас нервова система виявилася міцнішою. Зіграли надійніше і відзахищалися краще. Не дали забити німкеням в останній атаці. Ось власне і все.

- Сербія на виїзді перемогла Люксембург з величезною перевагою (94 очки). Як команда буде готуватися до гри з чемпіонками Європи?

- Справа в тому, що для нас нічого не змінюється в плані підготовки до будь-якої гри. Як було 10 днів для підготовки, так і залишилося. Як було 5 днів для підготовки до першої гри, так і залишилося.

Єдине, у тренерського штабу зараз є достатньо матеріалів, щоб готуватися конкретно до Сербії з урахуванням тих матчів, які вони провели 21 і 25 листопада. Будемо робити свою роботу: скаутинг, аналіз гри. Можливо, ми щось поміняємо у захисті. Очікую, що в збірну приїде Саша Хоменчук. Дівчина зі зростом 202 см може змінити картину нашої гри, особливо в захисті.

Звичайно ж, у Києві з Сербією будуть свої трибуни - а це шостий гравець. Чому в Німеччині було складно? Невеликий зал, повні трибуни і люди з барабанами весь матч дуже завзято підтримували Німеччину.

- У першій і другій чвертях наші дівчата фолили удвічі більше. Чим це пояснюється?

- Старалися грати агресивно, досить жорстко і це давало свій результат. Фоли додому везти не потрібно. Ми ці фоли використовували найчастіше правильно. Але в тій же першій чверті робили і необов'язкові фоли. Коли у нас було вже чотири командних фоли, наші баскетболістки робили зайві необов'язкові порушення. Також було кілька ситуацій, коли німкені забивали два з фолом. Це, м'яко кажучи, погано. Якщо робиш фол, не дай суперниці забити. Це має бути до кидка суперника. Про це завжди говоримо гравцям.

До того ж, німкені забили 16 очок після наших втрат: передачі поперек поля, втрати у веденні м'яча. Це дуже багато. Хоча ми зробили не так багато втрат, але були моменти, коли обрізки дозволяли німкеням забивати легкі очки. Цим і користувався суперник.

- У першій половині наш капітан і боєць Аліна Ягупова ледве не сама переграла Німеччину? Після перерви ми побачили іншу Аліну. В чому причина?

- Насправді, Аліна билася і рубилася до останніх секунд і зіграла дуже добре. А що стосується статистики, то в окремих моментах у неї не пішов кидок. Але виділю її захисні дії. Вона дуже добре захищалася і фактично вимкнула з гри Ромі Бер, яка є найкращим гравцем збірної Німеччини. Також Аліна дуже добре грала на щитах.

Баскетбол - це насамперед захист. Не дати зіграти супернику, бо одною лише атакою ніколи не виграєш гру. Можна виграти тільки добре граючи в захисті. На жаль, не все виходило в обороні, були проблеми. У порівнянні з тим складом, який був на Євробаскет-2015 помінялися гравці у захисті. Необхідний час на зіграність. А у нас тільки 5 днів на підготовку.

 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.