вверх  обратно

Владимир Холопов: "Не вижу причин, почему Украина должна плохо сыграть с Германией"

22.11.2015

Головний тренер жіночої збірної України з баскетболу Володимир Холопов прокоментував велику перемогу над Люксембургом (90:38) у першому турі кваліфікаційного турніру на Євробаскет-2017 та поділився очікуваннями від дуже важливого матчу з Німеччиною, що відбудеться 25 листопада.

- Мені приємно, що ми виграли сьогодні. Гра була не дуже складна. Але мене радує те, як дівчата поставилися до своєї роботи, як вони, в першу чергу, грали в захисті. За великим рахунком, наші захисні дії і дали такий результат. Коли команда суперника у третій чверті забиває два очки, то нема про що й говорити. Це мене тішить найбільше і дає нам надію на те, що в Німеччині ми будемо так само грати в захисті і сподіваємося, що в там буде також позитивний результат.

- Наскільки Україна готова до гри з Німеччиною? Які наші шанси?

- Шанси у баскетболі, як і в будь-якому виді спорту, завжди 50 на 50. Те, що ми зробимо все для того, щоб виграти цю гру - це однозначно. Завдання лікарів та масажистів - відновити дівчат, щоб вони в хороших кондиціях поїхали до Німеччини. Сьогодні час між гравцями розподілили більш менш рівномірно. Думаю, у нас немає сьогодні дуже втомлених гравців, тому я не бачу причин, чому ми повинні грати погано. Будемо намагатися виграти там.

- Те, що перший суперник Люксембург - це добре? Наскільки ви задоволені таким календарем?

- Такий старт - для нас це добре. П'ять днів на підготовку, наприклад, до матчу з Сербією - цього було б дуже мало. Було б складніше. Краще крок за кроком. Це хороший календар для нас.

- 25 очок, пропущених в першій половині, наскільки це очікувано?

- Тут немає таких прогнозів: очікувано або не очікувано. На установці я сказав дівчатам, що необхідно не пропускати більше 10 очок за чверть. Але в третій чверті ми зіграли ще краще, тому все очікувано. Грали всі дівчата.

- Ви дебютували на посту головного тренера збірної. Які відчуття?

- Це мій перший матч у якості головного тренера збірної, але не перший матч з дівчатами. Я всім завжди кажу, що з дівчатами набагато цікавіше працювати, в тому сенсі, що вони просто серцем грають, викладаються на майданчику, не шкодуючи себе. Мені це дуже імпонує. І людям, я думаю, дуже подобається, коли гравець стелиться на паркеті, віддає себе боротьбі. Це завжди приємно дивитися.

- У ваш тренерський штаб увійшла екс-баскетболістка збірної України Інна Кочубей, яка не так давно грала у збірній. Яка її функція?

- Інна Кочубей є сполучною ланкою між тренерським штабом і гравцями. Вона виконує роль скаута, займається відеонарізками. Теж росте як тренер, крок за кроком. Хтось повинен підказувати, хтось повинен допомагати. А вона прагне працювати, хоче працювати і мені це приємно бачити.

- Влітку на Євробаскеті були проблеми з великими. Наскільки зараз ви задоволені кадрами? Приїхали всі, кого ви хотіли бачити у збірній?

- Не приїхала з певних причин Саша Хоменук, яку я хотів би бачити у збірній. Решта приїхали.

- Наскільки ви задоволені станом лідерів збірної? Дівчата в клубах грають як в чемпіонатах, так і єврокубках. Не боїтеся перенавантажень?

- Тут не може бути якихось то перевантажень. Те що ми тренуємо, ми тільки ставимо тактику захисту, тактику нападу. Нема ніяких фізичних навантажень. Тобто, ми не займаємося фізпідготовкою, тому що вони в клубах грали і йдуть по накатаній. Спасибі тренерам, які готують дівчат у клубах. Зараз може бути ситуація навіть краща, ніж було б у травні.

А так, коли сезон закінчується, вони три тижні відпочивають, а потім приїжджають і треба починати все спочатку. А це все завжди дуже складно.

- Повернімося до гри з Німеччиною. Чи вивчили сильні сторони суперника?

- Є тільки один шанс. Ти можеш виграти гру, якщо добре граєш в захисті. Якщо ми будемо грати жорстко в захисті, нам це дасть результат.

- Як команда готуватиметься до матчу з Німеччиною?

- Є відеоперегляд. Вони сьогодні теж відіграли гру (програли 57: 100 Сербії ). Все подивимося, проаналізуємо. Ми знаємо цю команду, знаємо цих гравців. А скаутинг по Німеччині готовий ще три тижні тому.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.