вверх  обратно

Букмекерская контора "Фаворит Спорт" раскрыла подробности сотрудничества с ФБУ

8.10.2015

Чемпіонат України з баскетболу, який стартує цієї суботи під егідою ФБУ, отримав титульного спонсора. Ним стала букмекерська компанія «Фаворит-Спорт». «Рейтинг Букмекерів» провів розмову з операційним директором компанії, розпитавши про деталі співпраці і наміри щодо боротьби з договірними матчами у баскетболі.
 
– Кому із сторін належить ініціатива співробітництва "Фаворит Спорт" з українським баскетбольним чемпіонатом?

– Я б назвав це спільним прагненням: зі свого боку ми зацікавлені в розвитку національного спорту та інтересу до нього, у Федерації, зі свого боку, закладаються просто колосальні плани з розвитку та популяризації баскетболу, і для їх впровадження стратегічно важливим є довгострокове партнерство.
 
– А як щодо заборони букмекерства в країні?

– У даному випадку мова йде про співпрацю з продуктом "Фаворит Спорт" – державною лотереєю тото, яка працює відповідно до чинного законодавства України згідно з ліцензією Української національної лотереї.
 
– Цю співпрацю можна назвати свого роду меценатським проектом?

– Більшою мірою – так. У поточній складній економічній ситуації, коли на розвиток баскетболу практично коштів не виділяється, єдине, за рахунок чого він може вижити і втриматися на своєму рівні, – це за рахунок альтруїзму ФБУ і за рахунок залучення партнерів у розвитку.
 
– Суму контракту можете назвати?

– На жаль, політика компанії не дозволяє мені озвучувати подібні цифри.
 
– Що, окрім назви чемпіонату отримає компанія від співпраці?

– Планується довгострокове стратегічне партнерство, і "Суперліга Фаворит Спорт" – лише вершина айсбергу. Дуже приємно бачити прагнення федерації підняти баскетбол в нашій країні на новий рівень, почавши з витоків – створення інфраструктури, підтримки чистоти та конкурентоспроможності чемпіонату, а також його привабливості для гравців. 
У цьому плані стратегічно ми бачимо співпрацю з відкриття та модернізації спортивних майданчиків по всій країні (маю яскравий особистий спогад з дитинства, коли через те, що 2 найближчі майданчики були віддані під стоянки, доводилося йти більше 40 хвилин до найближчого нормального майданчика для того, щоб пограти в баскетбол), веденні тісної співпраці з федерацією з протидії договірним матчам (дуже імпонує прагнення федерації на корені присікати подібні прояви з боку гравців) та організації трансляцій матчів не тільки Суперліги чоловіків, а й Суперліги жінок, а також інших чоловічих ліг країни.
Що ж стосується конкретно співробітництва на поточний сезон, то планується розміщення партнерського логотипу на ігрових майданчиках і відеобанерах, квитках і програмах матчу, розміщення банерів в інтернеті і показ у телетрансляціях.
 
– Ви ведете роботу, спрямовану на легалізацію букмекерства в Україні?

– Ні.
 
– Як може вплинути співпраця з чемпіонатом України з баскетболу на ситуацію, пов’язану з легалізацією букмекерського бізнесу в Україні?

– Напряму абсолютно жодним чином не вплине.
 
– Які механізми співпраці "Фаворит Спорт" і чемпіонату України з баскетболу в боротьбі з договірними матчами передбачені?
– Наша компанія залишає за собою право передавати у разі підозрілої активності гравців у ставках на той чи інший матч повну і вичерпну інформацію у Федерацію, і, відповідно, базуючись на цій інформації, Федерація проводитиме розслідування інцидентів і, у випадку виправданості підозр, буде вживати максимально жорстких заходів щодо порушників. 
Насправді, дуже погано, що в нашій країні не передбачена кримінальна відповідальність за організацію та проведення договірних матчів, проте навіть факт довічного відлучення від професійного спорту і будь-яких змагань під егідою ФБУ або ФІБА повинен стати серйозним важелем у боротьбі за чистоту гри . Важливо, що у Федерації є розуміння крайньої необхідності підтримки "чистоти" чемпіонату, адже це безпосередньо впливає на інтерес публіки і затребуваність медійних та інших прав і інвестиції в баскетбол з боку партнерів.
 
– Як співпраця вплине на глибину лінії та ліміти, що виставлятимуться на цей чемпіонат?

– Будемо намагатися тримати максимально високі ліміти і, по можливості, давати всі без винятку матчі "Суперліги Фаворит Спорт" в лайві, а також додатково плануємо почати давати в лайві і прематчі матчі Вищої ліги чоловіків і Суперліги жінок.
 
– Чи плануєте ви давати лінію на так званий чемпіонат групи "Приват", який стартує 31-го жовтня?

– Поки що такого наміру немає, і сумніваюся, що, враховуючи, що цей турнір проходить поза контролем офіційних регулюючих органів країни (а значить, і у спортсменів немає будь-якої іншої, окрім фінансової, мотивації, і важелів управління ними), він буде чистим і прозорим.

Источник: bookmaker-ratings.com.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.