вверх  обратно

Фесенко, Мишула, Корниенко и Тимофеенко о матче Литва - Украина

5.09.2015

Національна збірна України провела завершальне тренування напередодні старту ЄвроБаскету 2015, зробила офіційне фото для ФІБА Європа, і думками зосереджена лише на сьогоднішньому матчі, який розпочнеться о 21:30 на «Арені Рига». Пряма трансляція на телеканалі 2+2.

Капітан збірної України Кирило Фесенко:


«Всі любителі баскетболу знають, які традиції баскетболу в Литві. Це команда-боєць, завжди претендент на найвищі нагороди. Тому легко не буде, тим більше це перший матч, тим більше, граємо в Прибалтиці. Це буде для нас дуже хороший лакмусовий папірець, щоб подивитися, хто ми і як ми можемо грати під дуже великим психологічним тиском, адже, я впевнений, що арена буде заповнена вщерть, і підтримуватимуть далеко не збірну України. В складі збірної Литви є чимало дуже хороших гравців. Вважаю, що гра проти Валанчюнаса буде для мене безцінним досвідом на даному етапі моєї кар’єри. Я хочу грати з усіма найкращими центровими всього світу: якщо перемагати, в голові ставити собі галочку, що я роблю правильно, якщо програвати, то розбирати свої помилки і виправляти їх, щоб більше не програвати. Тому пограти проти Валанчюнаса буде дуже цікаво, сподіваюся, що не нахапаю фолів і зіграю вдало».

Гравець збірної України Олександр Мішула:


«З ким випало грати перший матч, з тим гратимемо. Кожна команда може у кожної виграти, шанси є у всіх. Литва – найсильніший наш суперник. Ми готуємося до всіх однаково, викладаємося на сто відсотків, не можу сказати, що з якимось із суперників грати легше».

Гравець збірної України Максим Корнієнко:


«Настрій у нас чудовий. Збираємося дати бій збірній Литви. Литовців вважають фаворитами нашої групи. Сподіваємося, що буде ефект першого матчу, і ми постараємося зачепити їх. Так, порівняно з ЄвроБаскетом 2013 і у нас, і у них змінився склад, однак литовці завжди були сильною командою. Баскетбол – спорт номер один у Литві, у них дуже хороша школа, вони завжди грають на рівні, тож з ними буде дуже важко. Виділю Валанчюнаса – людина з досвідом НБА, дуже перспективний, добре бореться, сильний фізично, підбирання, непоганий середній кидок, шикарна гра з-під кошика».

Гравець збірної України Станіслав Тимофеєнко:


«Ми нарешті дочекалися ігор, адже за попередні півтора місяці виконали величезний обсяг роботи. Ми готові до сьогоднішнього поєдинку. Суперник дуже непростий, віце-чемпіон попереднього ЄвроБаскету, але ми добре підготувалися до них і намагатимемося показати сьогодні гідну гру перед нашими вболівальниками, котрі приїхали до Риги і котрі підтримують нас в Україні. Так, завдяки тому, що литовських уболівальників буде значно більше, можливо їхня збірна матиме моральну перевагу, втім, ми дорослі гравці, і на нас це не повинно сильно тиснути, ми маємо з упевненістю виходити на майданчик, адже там грають по п’ять гравців, а не вболівальники. Гра з таким сильним суперником – хороший екзамен для нас, ми подивимося, на що здатні в таких відповідальних іграх, адже гравці у збірної Литви дуже сильні – з досвідом НБА і Євроліги. Навіть якщо гра не складеться на нашу користь, вона дасть поштовх на майбутнє».

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.