вверх  обратно

Евгений Мурзин: "Литва слабой не бывает"

5.09.2015

Сьогодні о 12:15 національна збірна України проведе завершальне тренування напередодні старту на ЄвроБаскеті 2015. Стартуємо о 21:30 матчем з діючим віце-чемпіоном Європи – збірною Литви. Загалом же литовці є триразовими чемпіонами Європи: перші два титули вони здобули в далеких 1937 і 1939 роках, а третє своє золото – 2003 року.

Наша команда зустрічалася зі збірною Литви в останньому матчі другого групового раунду ЄвроБаскету 2013, тоді українці поступилися 63:70. Найрезультативнішим у тому матчі був Сергій Гладир, котрого нині немає в збірній України через травму. А ось литовці майже в тому ж бойовому складі, на чолі з Йонасом Валанчюнасом з «Торонто». Решта гравців збірної Литви – представники топових європейських клубів, таких як «Реал», «Мілан», «Галатасарай», «Унікаха» і звісно «Жальгіріс». Тож збірна Литви є фаворитом не лише нашої групи, а й усього ЄвроБаскету.

Головний тренер збірної України Євген Мурзін:


«Литва відрізняється від решти суперників по групі тим, що у неї не кидаючі великі. Тому ми варіюватимемо склад від матчу до матчу. Під час перших товариських матчів, коли не грав Валанчюнас, команда мала мобільний вигляд, з його приходом вона має важчий вигляд, однак збалансована, Литва слабкою не буває.

У нашій групі я бачу двох фаворитів – збірні Литви і Латвії. Литва дуже непогано провела товариські матчі, ми спостерігали за ними, вони гали з сильними суперниками. Литва традиційно сильна. Втім, у товариських матчах збірна Литви не грали зі своїми безпосередніми суперниками на цьому чемпіонаті, як я вважаю, – це команди Франції, Сербії та Іспанії. Якби були б такі ігри, то можна було би напевне говорити про силу Литви. В збірній Литви хороші гравці в передній лінії, мені подобається повернення Калнієтіса, він повернувся після травми, і непогано зарекомендував себе в контрольних матчах. Мені подобається гра Кузмінскаса. Це люди, котрі пройшли хорошу школу. І продовжують радувати ветерани, я кажу зараз про Явтокаса.

Я дуже поважаю головного тренера збірної Литви Йонаса Казлаускаса, спостерігав за його роботою, грав проти його команд».

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.