вверх  обратно

Евгений Мурзин: "Можем дать бой любому сопернику"

19.08.2015

Після двох товариських матчів у Франції, 18 і 19 серпня національна збірна України тренувалася в Києві. А завтра вилітає на Міжнародний турнір до Словенії, де крім господарів, зіграє з командами Італії та Фінляндії.

Головний тренер національної збірної України Євген Мурзін:

«У Франції були хороші ігри і для гравців, і для мене, в сенсі того, щоб побачити, на якому етапі ми перебуваємо, і в якому напрямку нам слід рухатися далі. В першому матчі ми не впоралися з тиском трибун, хлопці були не схожими самі на себе, було багато помилок, незрозумілі для мене рішення в простих ситуаціях. У другому поєдинку ми це подолали, вийшли на гру більш підготовленими, моментами мали непоганий вигляд, утім, різниця в класі, звісно, далася взнаки. Я хотів дати пограти всім гравцям. На сьогоднішній день ми неготові на рівних грати з чемпіонами Європи, і це природньо в тій ситуації, в якій ми є.

Найголовніша наша проблема у відсутності віри гравців у власні сили, адже ми можемо грати на хорошому рівні і дати бій будь-якому супернику. Я вже сказав, що моментами мені подобалася гра зі збірною Франції, періодично команда мала вигляд такий, який я хочу бачити, – була жорстка чоловіча боротьба. Так, ми не змогли витримати сорок хвилин, та принаймні намагалися. Проводиться велика робота саме в моральному сенсі, ми хочемо, щоб команда була як одна сім’я, і ми близькі до цього, в збірній непоганий мікроклімат. Усі свої сили наразі ми витрачаємо на захист, тому що, як я раніше вже говорив, ми гратимемо від захисту. Чотири товариські матчі показали, що у нас великі проблеми в обороні: в Македонії ми пропускали по 80 очок, у Франції – по 90.

Збірники зі стажем мають досвід міжнародних матчів, але дебютанти не так пристосовані до тиску суддів, імен, трибун. Ми не даремно сьогодні запросили Бориса Рижика, щоб він провів семінар з гравцями, адже за жорсткістю гри є великі відмінності між чемпіонатом України та міжнародними іграми. Ми вже подолали це, готові до цього тиску, мене тішить, що зі збірною Франції ми не робили більше 10 втрат, і це в умовах тиску і хорошого захисту французів. Я задоволений цим, адже навіть у виграному матчі з Ізраїлем було 20 втрат».

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.