вверх  обратно

Вадим Чечуро: "Установка на все игры - побеждать"

8.06.2015

9 червня жіноча збірна України вилітає до Румунії, де 11 числа зіграє в стартовому поєдинку ЄвроБаскету 2015 проти команди Франції. Також у групі A українки зутрінуться зі збірними Чехії (12 червня), Румунії (13 червня) і Чорногорії (14 червня).
Напередодні команда провела завершальне тренування на олімпійській базі в Конча-Заспі. Про підсумки підготовки, настрій команди та завдання на ЧЄ розповів головний тренер збірної України Вадим Чечуро.

- Підбийте підсумки підготовчого турніру в Білорусі.

- Нам вдалося зіграти з сильними опонентами: Білорусь, Росія і майбутній суперник по ЄвроБаскету Румунія. Це дуже рейтингові команди з високими гравцями. Зіграли більш-менш нормально. Були два провали з Білоруссю. Ми над цими помилками працювали весь останній тиждень. Швидше за все, справа була в психології. Коли наступав провал, кожна намагалася брати на себе відповідальність, а не грати командно. Тому працювали над тим, щоб і в найважчих ситуаціях чітко грати за схемою.
У нас зараз невисока команда в порівнянні з минулим роком. Все ж таки не вистачає шести гравців «основи». Три з них – з першої п’ятірки. Ми повинні були навчитися грати маленькими гравцями проти високих сильних суперників.
Що стосується гри з Румунією, тут ми трохи шифрувалися – прибрали двох основних гравців, грали дві комбінації. Ми їх також бачили в іграх з Білоруссю та Росією. Інформації по них достатньо.

- Ви вже визначилися з остаточним складом? Як сильно він змінився, порівнюючи з турніром в Білорусі?

- Немає Віти Горобець – у неї давня травма. При ударі об підлогу стався рецидив. Зате повернулася Вікторія Шматова. На сьогоднішній день у нас є 12 гравців, котрі битимуться на чемпіонаті Європи. На 50% у нас нова команда. Але дівчата повністю викладаються на тренуваннях. Так що боротимемося.

- Можна докладніше про тих, хто випав з основного складу?

- Немає капітана команди минулого року Олександри Курасової, немає Валерії Бережинської, Таїсії Бовикіної, Ольги Мазніченко, Олесі Малашенко та Ганни Зарицької. Найменша з них – 184 см.

- На даний момент команда вже набрала необхідну для ЧЄ форму?

- Подивимося. Зараз важко це визначити. Все таки дуже спекотно було останній тиждень. Все покажуть ігри. Є моменти, які дуже подобаються, але є й моменти, які треба ще обговорювати. Але в основному дівчата працювали на 100%. Подивимося, що отримаємо в результаті.

- Яка установка на стартовий матч з Францією?

- Установка на всі ігри – перемагати. Але ми залишаємося реалістами. Це одна з найсильніших команд. У кожному разі, будемо боротися і намагатися зіграти гідно. Зрозуміло, на кожен матч будемо обирати різні тактики. Загальним буде одне – максимальний настрій на боротьбу протягом 40 хвилин. Навіть якщо щось не буде виходити, головне – не опускати руки.

- Скільки ще буде тренувань перед стартом на ЧЄ?

- Сьогодні провели останнє. Завтра виїжджаємо о четвертій ранку. Напевно потренуємося ввечері в Румунії. І наступного дня (10 червня) буде тренування і ранкове заняття перед грою. Взагалі роботи буде дуже багато. І готуватися треба, і відпочити дівчатам, і розібрати свою гру, і підготуватися до наступного матчу. Так що тренерський штаб буде працювати на максимальних обертах.

- У команди новий капітан. Як обирали?
- Демократичним шляхом: всі порадилися, і я вирішив, що буде Аліна Ягупова.

- І як? Вона справляється? Адже вона – одна з наймолодших в команді…

- Я її знаю чотири роки. Вона помітно прогресує. Тому мій вибір був без найменших сумнівів. Вона дорослішає і грає все грамотніше. Думаю, зробив правильний вибір. Зазначу, що в команді зовсім не було балачок «а чому саме вона?». Аліна саме та людина, котра може повести за собою команду.

 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.