вверх  обратно

Состоялось заседание Президиума Федерации баскетбола Украины

17.09.2014

17 вересня в Києві відбулося засідання Президії Федерації баскетболу України, під час якого було підбито підсумки виступів збірних команд України 2014 року та розглянуто питання щодо організації та проведення ХХІV Чемпіонату та Кубка України з баскетболу сезону 2014/2015рр.

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков наголосив, що сьогодні баскетбол – найуспішніший з усіх ігрових видів спорту в Україні з точки зору результатів. Баскетбольна збірна – єдина з представників ігрових видів спорту кваліфікувалася на чемпіонат світу.

Відомо, що після 2017 року відбіркові матчі на чемпіонати світу, Європи та Олімпійські ігри збірні гратимуть не влітку, як нині, а протягом клубного сезону. Тож сьогодні президент Федерації виступив з пропозицією вже зараз розпочати готуватися до даного нововведення – одноразово збирати національну збірну під час клубного сезону й відправляти на два тижні в турне до США, де наша національна команда проведе 6-8 товариських матчів з командами D-ліги та іншими. Наразі Майк Фрателло проробляє такі перспективи. На цей час у чемпіонаті України планується зробити двотижневу перерву.

Члени Президії ФБУ ознайомилися зі звітами тренерів збірних команд України 2014 року й визнали результати збірних такими:

Жіночі збірні

U16 – 8 місце, Дивізіон В – незадовільно

U18 – 9 місце, Дивізіон В – незадовільно

U20 – 12 місце, Дивізіон А – задовільно

Національна збірна – задовільно

Чоловічі збірні


U16 – 14 місце, Дивізіон А – незадовільно

U18 – 2 місце, Дивізіон В – задовільно

U20 – 3 місце, Дивізіон В – задовільно

Національна збірна – задовільно

Під час розгляду другого питання Президія Федерації баскетболу України затвердила рішення ухвалені раніше на засіданні Загальних зборів Засновників АБКУ «Суперліга» та доручила Директорату по мірі надходження заявок від клубів визначити систему проведення Кубка України.

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков:


«На сьогоднішній день жіноча і чоловіча національні збірні грають у фінальних частинах чемпіонатів Європи і світу. І це єдині збірні України з ігрових видів спорту. Жіночі та чоловічі молодіжні, юніорські та кадетські збірні України виступають у чемпіонатах Європи. Гадаю, з ігрових видів спорту в Україні цим можуть похвалитися лише баскетбол і футбол.

Федерація робить усе, щоб підтримати, передусім, жіночий чемпіонат України, робить усе, щоб національні збірні всіх вікових категорій працювали. Велику увагу приділимо національній жіночій збірній, яка наступного року представлятиме Україну в фінальній частині чемпіонату Європи. Ми відчуваємо, що наша команда має дуже добрі шанси зробити там прорив і потрапити до числа збірних, які боротимуться за право грати на Олімпійських іграх.

Звісно, коли чоловіча національна збірна грає на чемпіонаті світу, цьому приділяється багато уваги медіа, спортивних фахівців, суспільства загалом. Це поштовх для зростання інтересу до баскетболу. Тому ми приділяємо цьому серйозну увагу. Стосовно причин такого виступу національної збірної на чемпіонаті світу – це непрофесіоналізм деяких гравців, крім того, я кажу відверто, що Федерація не знала про те, що гравець, на якого розраховував тренерський штаб, – Станіслав Завадський має статус натуралізованого, третя помилка – ціна гри з Новою Зеландією була така висока, що потрібно було проводити додаткову мотивацію гравців з мого боку. Також зазначу, що коли отримав травму Сергій Гладир, через ушкодження Артема Пустового нам бракувало гравця для нормальної ротації.

З 2017 року відбіркові змагання на чемпіонати світу, Європи та Олімпійські ігри проводитимуться у спеціальні вікна під час національних чемпіонатів, як це є в футболі, як раніше було в баскетболі. Ми прагнемо готуватися до цього нововведення заздалегідь. Ймовірно, вже цього сезону зможемо провести двотижневий збір чоловічої національної збірної та ігри для гравців, котрих потрібно переглядати. Ідеальний варіант – зіграти 6-8 матчів у США проти команд D-ліги або коледжів. Зараз ми над цим працюємо. Я не впевнений, що цього року ми зможемо це встигнути, але наступного обов’язково це зробимо. Шукатимемо, з ким зможемо зіграти в якісний баскетбол узимку, задля того, щоб збірна протягом сезону мала додаткові збори та ігри.

Ми маємо розуміти, що нині ми живемо в умовах, у яких треба виживати, ми маємо робити все, щоб українські клуби залишилися на плаву, щоб мали підтримку спонсорів і місцевих органів влади. Шукатимемо всі можливості, щоб зберегти баскетбол».

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.