вверх  обратно

Майк Фрателло: "Не переживаю про матч Украина - США"

18.07.2014

Національна збірна України в Южному розпочала перший навчальний-тренувальний збір у рамках підготовки до першого в її історії чемпіонату світу.

Головний тренер національної збірної України Майк Фрателло:

«Я знаю, коли і де наші суперники по групі на чемпіонаті світу почали тренувальні збори. Джон Нолан, наш скаут, вивчає ростери суперників. На цей час, як ви знаєте, багато гравців, які збираються грати за свою збірну, ще не приєдналися до неї. Вони приїдуть через 2-3 тижні. Тому Джон і переглядає ростери, щоб побачити потенційних гравців команд. Хтось не зможе приїхати, його замінять іншим. Це важко передбачити. Тому, як показує мій досвід, головне, щоб наші баскетболісти були готові, в хорошій формі, підготовлені грати однаково добре в захисті і в нападі.

Як на мене, не існує такого поняття «головний суперник у групі». В першому раунді ми маємо виграти достатню кількість матчів, щоб мати шанс потрапити до наступного раунду. Тому гра з Домініканською Республікою стає найважливішим матчем. Ти маєш виграти його, як і кожен наступний, і наші суперники мислять так само. Неможна дивитися на уявні кола і вибрати якесь одне з них. Часом матчі божевільні. Ти виграєш гру, в якій здавалося немає шансів перемогти. А коли говориш: ми повинні виграти цей матч — гра не складається. Наша група непроста, та вона й не може бути легкою. Кваліфікувалися найкращі команди з усього світу. Я пам’ятаю жеребкування. Коли витягали кульки з кошика, я казав собі — ось у цій групі я хотів би бути! Та коли витягали кульку з наступним суперником я вже змінював думку: ну, можливо і не в цій групі… Важко визначити, яка група найсильніша — у кожній дуже хороші команди.

Матч з США — останній у першому раунді. Я не переймаюся цим поєдинком, адже спочатку ми повинні пройти через усі інші команди, перш ніж зустрітися з американцями. Всі мають зіграти один з одним у групі. Неможна називати якусь одну гру більш значущою за інші. Я знаю тренерів збірної США краще ніж тренерів інших збірних. Але це не робить погоди в нашій підготовці, тому що ми повинні готуватися передусім до матчу з Домініканською Республікою. Це не буде добре, якщо ми програємо всі матчі, крім матчу з американцями. Ми повинні вигравати і не перейматися матчем номер п’ять.

Наша основна мета вийти з групи. Це нова територія для нас. Минулого року на чемпіонаті Європи ми також повинні були перш за все вийти в другий раунд — в іншому випадку у нас не було б шансів. Ми здобули важливі перемоги в другому раунді, отримали шанс пройти далі і потрапити на чемпіонат світу. Те саме ми робитимемо і на чемпіонаті світу».

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.