вверх  обратно

Женская сборная Украины U16 готовится к чемпионату Европы в Дивизионе В

12.07.2014

Жіноча збірна України U16 на базі «Святошин» готується до чемпіонату Європи (Дивізіон В), який відбудеться 31 липня – 10 серпня в Естонії, суперниками збірної України в групі С будуть Болгарія, Люксембург і Швейцарія.

Через тиждень наші дівчата вирушать на товариські матчі до Фінляндії.

Головний тренер жіночої збірної України U16 Олексій Давидов:


«Ми разом уже близько місяця. За допомоги меценатів провели збір з загальної фізичної підготовки, на який було запрошено 16 гравців. Вони представляли Київ, Рівне, Одесу, Харків, Дніпропетровськ та Переяслав-Хмельницький. З тих команд гравців 1998-99р.н., що брали участь у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі, ми охопили практично всіх гравців, хто за станом здоров’я міг приєднатися до збірної. Перший збір проходив у Лазурному, ми займалися суто загальною фізичною підготовкою, ривками, прискореннями, роботою на піску. Наразі ми працюємо в Києві над витривалістю, над командними захистом і нападом, переглядаємо кандидаток і готуємося до спарингів.

Наш ключовий гравець, найкраща баскетболістка у своїй віковій категорії задіяна в юніорській збірній, у таборі команди U18 перебуває ще один гравець 1998 р.н. Ми розраховуємо на них, вони дуже підсилять нашу збірну.

Товариські матчі для нас дуже важливі, адже з тих дівчат, хто нині перебуває на зборах, лише троє мають досвід міжнародних поєдинків, а дехто взагалі ніколи ще не виїжджав за межі України. В товариських іграх ми дамо змогу всім баскетболісткам себе проявити, це будуть переглядові спаринги, ми подивимося на гравців, зробимо висновки, визначимо кістяк збірної.

Усі суперники, крім збірної Болгарії, мені добре відомі. Торік ми грали з командами Швейцарії та Люксембурга. Аналіз ростерів команд показав, що в Швейцарії та Болгарії збереглися гравців, котрі вже виступали за ці команди торік, і дехто з них навіть грав на ключових позиціях. На тактичних заняття ми переглядаємо відео цих команд, аналізуємо специфіку, розбираємо.

Мені подобається база «Святошин» – тиша, спокій, чисте повітря. Ми працюємо в режимі – зарядка, два тренування з вихідним через кожні три дні. Слава Богу, нас оминають травми. До старту чемпіонату Європи ми вийдемо на пік форми».

Кандидатка до жіночої збірної України U16 Наталія Булавицька:


«Я пропустила цілий сезон, було важке відновлення. Однак зараз все гаразд. У нас хороший колектив, дружні дівчата. Під час тренувального процесу ми розповідаємо новим дівчатам у збірній, як було на чемпіонаті Європи.

Збірну Фінляндії ми бачили торік на чемпіонаті Європи, там усі гравці сильні, високі. Торік ми вже грали зі збірною Люксембурга, було два овертайми, важкий поєдинок. Сподіваюся, виграємо у них цього року.

Ми не відрізняємося високим зростом, тож досягатимемо свого через пресинг, бігтимемо, намагатимемося грати швидкі відриви.

Я люблю базу «Святошин», мені подобається ліс, природа, хороше харчування, тут добре».

Кандидатка до жіночої збірної України U16 Вікторія Ковалевська:

«Ми зібралися в Лазурному поліпшити фізичний стан, здоров’я. Бігали по піску на пляжі, могли тренуватися в морі, грали в волейбол. Нам погода допомогла – було не жарко. Зараз робимо акцент на швидкості, на захисті, на підстраховці, починаємо вивчати комбінації.

Ми дивилися торішній матч нашої збірної з командою Люксембургу. Дівчата, котрі торік були в складі збірної України, розповідали, що це був найдовший матч на чемпіонаті, адже вони зіграли два овертайми. В команді Люксембурга було четверо гравців 1998 року народження, однак в тому поєдинку на майданчик виходило двоє з них. Гадаю, нам доведеться постаратися, щоб виграти у цієї збірної. Потрібно більше працювати над захистом і командними діями, щоб допомагати одна одній. У лавах збірної зібралися гравці з усієї України, тож треба звикнути одна до одної, довіряти одна одній. У нас добре виходить швидкий напад. Ми працюємо над цим, розвиваємо швидкість».

Источник: ФБУ

Добавил: 
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.