вверх  обратно

Состоялось заседание президиума ФБУ

9.08.2013

У Києві відбулося засідання Президії Федерації баскетболу України з наступним порядком денним:

1. Заслухано звіт Директорату Чемпіонату України з баскетболу про підсумки Чемпіонату і Кубка України в усіх лігах.

2. Розглянуто та затверджено регламентні документи XХІІI Чемпіонату та Кубка України з баскетболу сезону 2013/2014 р.р.

Чемпіонат України серед чоловічих команд пройде за тією самою формулою, що і минулого сезону. Кубок України проводитиметься Федерацією баскетболу України за такою  формулою:

-         відбірковий етап між командами Вищої, Першої та аматорських ліг;

-          10 команд Суперліги приєднаються до 6 найкращих команд першого етапу. Вони гратимуть по два матчі. Чотири команди Суперліги, задіяні в міжнародних кубкових турнірах, пропускають даний етап;

-          8 команд-переможниць попереднього етапу, поділені на дві групи, гратимуть у два кола. Команди, які посядуть перше та друге місця в кожній групі, виходять до наступного етапу, де зустрінуться з чотирма командами, що брали участь у міжнародних кубкових турнірах.

-         Протягом усього розіграшу Кубка суперників визначатиме сліпий жереб;

-         Фінал чотирьох Кубка України відбудеться 8-9 лютого 2014 рокув Києві.

3. Затверджено Положення про проведення чемпіонату України з баскетболу 3х3 серед команд юнаків та дівчат загальноосвітніх навчальних закладів (Шкільна баскетбольна ліга України 3х3) – нового проекту Федерації баскетболу України:

-         На першому етапі в листопаді-грудні відбуватимуться районні та міські змагання шкіл;

-         На другому етапі в січні-березні триватимуть обласні змагання: до 27 найкращих команд (з 25 областей, міст Києва і Севастополя) приєднаються по одному учаснику з п’яти областей, де на першому етапі змагалася найбільша кількість команд.

4. Затверджено вікно для переходів гравців з клубу до клубу з 1 січня до 28 лютого.

5.  Заслухано звіт директора МОК «ЄвроБаскет-2015» Маркіяна Лубківського про  стан підготовки  до фінальної частини чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року та плани роботи органів державної влади і ТОВ «МОК «ЄвроБаскет-2015» у цьому питанні.



Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков:

«В усіх видах спорту є традиційним збирати засідання Президії, Ради або, скажімо, якісь конференції під час знакових турнірів, як наразі в Україні, де проходить чемпіонат Європи U16. З одного боку, є багато питань, які мають бути розглянуті, з іншого боку, є чудова нагода для всіх членів Президії ФБУ відвідати чудове свято відкриття чемпіонату Європи та побачити найкращі кадетські команди континенту.

Ми досягли домовленості з Суперлігою, що всі її команди в обов’язковому порядку гратимуть в Кубку України. Це дасть можливість підняти статус Кубка, і зробити його одним з найважливіших баскетбольних свят, які приваблюють глядачів.

Ви знаєте, що нині все більшої популярності набуває вуличний баскетбол 3х3, проводяться офіційні змагання, які набирають обертів. Зрозуміло, що взимку неможливо грати на вулиці. Тому ми вирішили, що необхідно продовжувати цей процес, і створити можливість для хлопців і дівчат грати в баскетбол 3х3 в спортивних залах загальноосвітніх шкіл. Тож восени, взимку і навесні, коли на вулиці холодно, проводитиметься чемпіонат у шкільних залах. Це буде новий поштовх у розвитку баскетболу. 3х3 – це легкий, комфортний вид спорту, для якого не потрібно багато зусиль, але разом з тим дуже популярний».

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.