вверх  обратно

Женская сборная Украины отправляется на Евробаскет

13.06.2013

13 червня національна збірна України вирушає на чемпіонат Європи. До Франції наша команда їде в такому складі:

Захисники:


Інна Кочубей, Ольга Дубровіна, Олена Самбурська, Аліна Ягупова, Христина Мацко

Нападаючі:


Катерина Дорогобузова, Олександра Курасова, Олена Огороднікова, Ганна Зарицька, Вікторія Мірчева

Центрові:


Любов Альошкіна, Олександра Хоменчук

Нагадаємо, в першому груповому раунді українки зустрінуться з суперницями з Туреччини, Словаччини та Чорногорії.

Головний тренер національної жіночої збірної України Вадим Чечуро:


«Під час цього підготовчого періоду було дуже приємно працювати, оскільки дівчата на сто відсотків викладалися на тренуваннях. У нас був лише один вихідний день, дівчата повністю віддавалися роботі. Тому мені було важко обрати тих дванадцятьох, хто поїде до Франції. Я наголосив дівчатам, що наша сила в нашій команді, ми не маємо нікого боятися, повинні ставитися до суперника з повагою, але в жодному разі, не боятися. Ми віддали багато сил під час підготовки, тому зобов’язані перемагати. Я сказав, що ми мусимо вигравати у кожного опонента, з ким зустрічатимемося. Потрібно ставити перед собою нереальні ціни, щоб отримати максимум.

Зрозуміло, що збірна Туреччини – сильна команда, найвищий рівень європейського баскетболу, має відомих баскетболісток, котрі грають у сильних клубах. В Словаччині протягом 2-3 років відбувалося омолодження складу, тобто вони наразі прогресують. Чорногорія на попередньому чемпіонаті Європи була темною конячкою. Той турнір відбувався в Польщі, я дивився всі матчі. Збірна Чорногорії – досвідчена команда. Так, грають семеро основних гравців, утім, вони – сильна команда. Зрештою, я постійно повторюю – все в наших руках».

Гравець національної жіночої збірної України Катерина Дорогобузова:

«Ми давно знаємо одна одну, адже протягом кар’єри перетиналися в різних клубах. У нас злагоджений колектив. Торік ми вже готувалися під керівництвом Вадима Чечуро, мали всі напрацювання, вправи. Тож ми, вважаю, добре підготувалися до чемпіонату Європи, де покажемо все, на що ми здатні. На такому високому рівні, де грають такі сильні, досвідчені гравці, перемоги здобуваються завдяки силі духу, вольових якостей. Поки що немає хвилювання чи мандражу, може, з’явиться, коли приїдемо до Франції. Настрій бойовий, ми непогано показали себе на Міжнародному турнірі в Білорусі, тож гадаю, маємо добре виступити на чемпіонаті Європи».

Гравець національної жіночої збірної України Ольга Дубровіна:


«Минулий сезон у збірній я пропустила через травму. Мене приємно здивували умови, створені для збірної: ми мали вдосталь виїздів і спарингів. На мою думку, рівень нашої збірної зріс – є хороші досвідчені гравці, підросла здібна молодь. У нас дуже дружній колектив».

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.