вверх  обратно

Украина презентовала логотип чемпионата Европы U-16

17.05.2013

Логотип та гасло U16 Чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року серед чоловіків були презентовані сьогодні під час урочистої церемонії в Києві – місті, де з 8 по 18 серпня пройде цей турнір.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, разом з президентом Федерації баскетболу України (ФБУ) Олександром Волковим і директором турніру ЄвроБаскет-2015 Маркіяном Лубківським представили логотип та гасло представникам засобів масової інформації та запрошеним гостям.

 

 

Виступаючи на церемонії, віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул наголосив, що проведення знакових спортивних заходів відкриває Україну для Європи та світу.

 «У цьому році в Україні пройде кадетський чемпіонат Європи з баскетболу, який є важливою складовою підготовки та проведення в Україні у 2015 році Чемпіонату Європи з баскетболу. Такі великі спортивні свята привертають увагу молоді до здорового способу життя і занять спортом».

Олександр Вілкул також зазначив: «Для країни-організатора великі спортивні змагання – це не лише свято спорту, це ще й можливість відкрити себе світові, також це елемент бренду, складова позитивного іміджу країни. Логотип турніру увібрав у себе елементи української культури, частинку наших традицій та душі, гостинності, яку Україна продемонструє гостям та учасникам турніру. Динамізм цього лого відповідає прагненням молодих спортсменів самовіддано боротися та досягати мети, приймати виклик, щоб стати кращими».

IMG_0250

Президент ФБУ Олександр Волков додав, що яскравий колір логотипа ідеально відображає енергійність молодих спортсменів з усієї Європи, які зустрінуться в Україні в боротьбі за головний баскетбольний трофей.

«Я присвятив своє життя баскетболу. І ще будучи гравцем, я мріяв, що баскетбол в Україні буде популярним видом спорту, а наша держава прийматиме найкращі світові першості. Моя мрія здійснилася! Ми зробимо все можливе, щоб гідно підготувати українську команду U16 та потішити українських вболівальників, адже баскетбол – дуже яскрава та емоційна гра».

Директор турніру ЄвроБаскет-2015 Маркіян Лубківський також розповів про історію створення візуального образу турніру:

«Ми звернулись до португальського агентства Brandia Central, оскільки мали досвід успішної співпраці з ними під час розробки логотипа УЄФА ЄВРО 2012. Агентство провело унікальну роботу з вивчення давніх українських символів, традицій та образотворчого мистецтва. Зокрема, традиції писанкарського мистецтва і лягли в основу створення цього логотипа».

«Я переконаний, що логотип і гасло стануть символом початку успішної та довготривалої новітньої історії баскетболу в Україні. Ми докладемо максимум зусиль, щоб провести гарне свято баскетболу у серпні цього року та забезпечити успішну організацію ЄвроБаскету-2015», – підкреслив М. Лубківський.

 За словами одного із дизайнерів логотипа, португальця Мігеля Віани, Україна – країна з багатими традиціями та унікальним культурним спадком, який і надихнув авторів на створення цього образу та гасла. «Українці, амбітна та динамічна нація, яка з гордістю дивиться у майбутнє та прийматиме ще одну велику спортивну подію, щоб знову продемонструвати світові свою старанність та наполегливість в досягненні мети».

Тому природньо гасло турніру став слоган «Злети назустріч виклику».

U16 Logo Explanation

У вітальному слові представників ФІБА Європа, що надійшло на адресу М. Лубківського очільники європейської федерації відзначили успішну співпрацю з місцевим організаційним комітетом з підготовки Чемпіонату Європи U16 та ЄвроБаскету-2015. «Робота, яка була зроблена на даний момент в рамках підготовки до Чемпіонату Європи U16 дійсно фантастична і вражаюча. Прекрасний логотип, чудова промоційна кампанія та професійна команда, підняли планку якості для майбутніх країн-організаторів, охочих прийняти у себе молодіжний турнір, надзвичайно високо», – сказано в повідомленні.

 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.