вверх  обратно

БК "Запорожье" подписал американского бигмэна

2.02.2022
БК “Запоріжжя” підписав угоду до кінця сезону з американським важким форвардом Маколом Мав’єном.
 
Макол Мав’єн (206 см, 100 кг) народився 8 листопада 1996 року в місті Каїр (Єгипет) у родині південносуданського посла. Згодом родина Мав’єнів переїхала до США, де мешкала у передмісті Солт-Лейк-Сіті – Вест-Веллі-Сіті.
 
У третьому класі школи Макол почав займатися баскетболом. В останньому сезоні шкільної кар’єри був кращим у своїй команді “Лансерс” за результативністю та підбираннями, до того ж у половині матчів сезону збирав дабл-дабли. 
 
Перші сезони студентської кар’єри захищав кольори університетів Юти та Нью-Мексико. У сезоні 2017/2018 рр. був запрошений до команди “Канзас Стейт Вайлдкетс” – однієї з провідних баскетбольних програм США, де провів 3 роки. В останньому сезоні 2019/2020 рр. набирав у середньому за гру 7 очок та 6 підбирань.
 
Європейську кар’єру Макол Мав’єн розпочав у минулому сезоні та встиг пограти у чемпіонатах Болгарії та Фінляндії. На початку цього сезону зіграв 8 матчів за команду “Аль Наср Ріяд” (Саудівська Аравія), де в середньому за гру набирав 21 очко та 13 підбирань.
 

Окрім рідної позиції важкого форварда, Макол Мав’єн може зіграти ще й на позиції центрового. 

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.