вверх  обратно

“Тернополь” подписал опытного экс-игрока НБА

5.01.2022
Туре Маррі – досвідчений американський захисник, для якого це вже 10-й сезон професійної кар’єри, став новачком клуба Суперліги Windrose БК Тернопіль.
 
Легіонер розпочав баскетбольну кар'єру в NCAA, де чотири роки грав за команду університету Wichita State University.
 
У 2012 був обраний під 15-м номером першого раунду командою "Austin Toros" до Ліги розвитку НБА. У сезоні 2012/2013 виступав за команду "Rio Grande Valley Vipers". 
 
У липні 2013 року провів п'ять матчів у літній лізі НБА за “Нью-Йорк Нікс”.
 
Сезон 2013/2014 розпочав у складі “Нікс” в НБА. Відіграв 50 матчів, в яких в середньому набирав 2.8 очок. 
 
Проте затриматися в найсильнішій лізі світу надовго не вдалося – попри контракт з “Юта Джаз” Туре знову потрапив до D-League. Та ж історія повторилася й наступного сезону з “Вашингтон Візардс”: Маррі завершував сезон у команді Ліги розвитку. Також у списку американця виступи в Літній лізі НБА за команду “Міннесота Тімбервулвз”. 
 
У Лізі розвитку Туре двічі ставав чемпіоном – у 2013 та 2016 роках. 
 
З сезону 2016/2017 розпочався європейський етап кар'єри баскетболіста.  Маррі виступав за наступні команди: "Yesilgiresun Belediye" (Туреччина), "Ratiopharm Ulm" (Німеччина), "Promitheas Patras" (Греція), "HKK ZRINJSKI HT MOSTAR" (Боснія і Герцеговина) – із цією командою Туре став чемпіоном та виборов звання найкращого захисника та іноземного гравця чемпіонату, "UCC Assigeco Piacenza" (Італія), "Sport Lisboa Benfica" (Португалія).
 

Сезон 2020/2021 провів у стані шведського клубу "Lulea" – 30 матчів (16.8 очок, 2.6 підбирань, 3 передачі). Поточний сезон Маррі розпочав за клуб "Al Quadsia" (Кювейт).  

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.