вверх  обратно

Виталий Лебединцев: "С точки зрения прогресса в сыгранной части чемпионата отмечу "Харьковских Соколов"

1.12.2021

Віталій Лебединцев підбив підсумки старту сезону Суперліги Windrose, а також анонсував цікаві матчі цього тижня.

- Результат якого з клубів приємно здивував вас у зіграній частині чемпіонату?

– Мене складно чимось здивувати, але з погляду прогресу відзначу Харківських Соколів. Тут треба віддати належне керівництву, яке зважилося на рокіровку та запрошення Валерія Плеханова до клубу. Він навів лад і як результат – команда серед лідерів, навіть йшла другою.

- Чий виступ неприємно здивував?

- Якщо дивитися на заяви перед сезоном, то різко впадають у вічі результати Миколаєва. Є кадрові зміни, зміна керівництва. І тут справа не в тому, що вони знаходяться там же, де й були в турнірній таблиці, а в тому, що начебто й зроблено кадрові зміни, а результат той самий. Може воно все зміниться в майбутньому, але на цьому етапі поки що так

- Кого б із гравців ви назвали MVP першої частини?

- Виділяється за рівнем інтелекту, техніки, командної гри ДіАнджело Харрісон із Прометея. Є безліч гідних, індивідуально цікавих гравців, але Харрісон для нашого чемпіонату це топовий гравець.

Я з власного досвіду люблю розумних гравців. А він має дані, інтелект у нього набагато вищий за більшість баскетболістів Суперліги.

- Кого з українців ви виділили б по першій частині Суперліги Windrose?

- Я виділив би двох гравців за прогресом – В'ячеслав Петров та Ілля Сидоров. Це стосується і гри у чемпіонаті, і єврокубках, і у збірній у нещодавніх матчах. Я говорю саме про прогрес, їх не можна назвати молодими, але вони явно виросли.

Варто зазначити, що немає молодих гравців, які цього сезону вистрілили або хоча б грали на стабільному рівні. При цьому треба зазначити, що Суперліга підсилилася, "пустили" більше легіонерів, з якими нашим молодим складно конкурувати. Є Ковляр, Скапінцев, Тиртишник, Войналович, які виправдовують свою присутність на майданчику, але така гра від них вже не дивує. Це не нові імена.

- Яку гру наступного тижня ви плануєте подивитись і чому?

- Київ-Баскет – Будівельник – це дербі. Будівельник за складом ставить собі завдання грати у фіналі плей-офф, хоча ставити завдання та виконати його – це дві великі різниці. Вони йдуть другими. З атмосферою про них має бути порядок. Плюс має бути бажання реваншуватись за поразку в першому колі.

Київ-Баскет з одного боку грає в єврокубках і група в них непроста, набагато складніша, ніж була. Не виключаю, що команда може поберегтись. З іншого боку у Київ-Баскета з'явився новий форвард. Щоправда, невідомо, в якому стані він прибув у Київ.

Я ще звернув би увагу на матч Тернопіль – Черкаські Мавпи. Обидві команди не найкраще стартували, але в останніх матчах у них вже пішли результати. І ось з погляду турнірної боротьби за місце в зоні плейофф із конкурентом, психологічної впевненості гравців, тренерського штабу цей матч має бути цікавим, інтригуючим.

Источник: Суперлига

Добавил: vodolaz
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.