вверх  обратно

Смотрите, кто пришел: 7 игроков, вернувшихся в Суперлигу после длительного отсутствия

10.11.2021

Американський розігруючий Джером Рендл перейшов у київський Будівельник. Рендл у 2012 році грав в Україні за маріупольський Азовмаш, з яким став срібним призером Суперліги, і тепер через 9 років він повертається до чемпіонату України.

Ми вирішили згадати інших баскетболістів, котрі після великої паузи поверталися до чемпіонату України.

Кирило Фесенко – пауза в 5,5 років

Після чотирьох ігрових сезонів в Азовмаші та Черкаських Мавпах Фесенко був обраний на Драфті НБА 2007 року Філадельфією, а потім був проданий до Юти. Після чотирьох років у Юті Фесенко перейшов до Індіади, але не грав і в січні 2013 року повернувся до України, підписавши контракт із Донецьком.

Догравши сезон у Донецьку, Фесенко повернувся до США, звідти до Європи поки що у 2018 році знову не повернувся до України, підписавши контракт із Дніпром. До травня цього року центровий грав у Дніпрі, а зараз виступає в Ірані.

Андрій Агафонов – 6 років

Провівши 14 років у Хіміку, Будівельнику та Одесі у 2015 році Андрій Агафанов транзитом через Німеччину вирушив до Литви, потім до Румунії та Угорщини.

2020 року Агафонов повернувся в Україну, підписавши контракт із Тернополем, а з цього сезону він виступає за Одесу.

Євген Сахнюк – 7 років

Вихованець БК Київ у сезоні 2012/13 був гравцем ротації в основній команді. Потім вирушив до Чехії, звідки перебрався до NCAA, де грав за коледжі Ла Салль та Джефферсон. Не зумівши потрапити до НБА, Сахнюк повернувся до Європи, де грав у Іспанії.

 

2020 року його підписав Київ-Баскет, але у столичній команді бігмен пробув до лютого і з ним розірвали контракт. Наразі гравець повернувся до Іспанії, де виступає за Клавіхо.

Стівен Буртт – 8 років

Буртт – перший натуралізований легіонер в історії збірної України. За синьо-жовтих Стівен грав на Євробаскеті-2011. У 2010-2012 роках Буртт виступав в українській Суперлізі за Ферро-ЗНТУ та Дніпро, після чого вирушив їздити світом.

Погравши в Греції, Португалії, Ізраїлі, Туреччині, Росії, Польщі, Іспанії, Пуерто-Ріко, Лівані, Китаї, Ірані та Аргентині (загалом Стівен з 2012 по 2020 роки змінив 16 клубів), він у 2020 році підписав контракт з Будівельником, за який провів минулий сезон. У вересні цього року Буртт підписав контракт із клубом Леонес де Санто Домінго із Домініканської Республіки.

В'ячеслав Кравцов – 8 років

Кравцов виступав у Суперлізі до 2012 року, коли став чемпіоном у складі Донецька, після чого перейшов у команду НБА Детройт Пістонс.

Центровий також грав за Фінікс, китайський Фошань, російський ЦСКА, іспанські Сарагосу, Валенсію, Бургос та Фуенлабраду, турецький Ескішехір та японський НеоФінікс. Восени минулого року Кравцов повернувся до Дніпра, за який виступає досі.

Джером Рендл – 9 років

Рендл відомий не лише своїм виступом за Азовмаш, а й грою за збірну України на Євробаскеті-2015 та у відборі на Євробаскет-2022.

Після того, як Рендл покинув Азовмаш, він пограв за 14 клубів у чемпіонатах Туреччини, Бельгії, Литви, Франції, Австралії та у G-Лізі. Минулий сезон провів в Іспанії за Реал Бетіс і ось тепер гратиме у Будівельнику.

Пух Джеттер – 12,5 років

Кар'єру в Україні Юджин Джетер розпочинав у 2007 році, підписавши однорічний контракт із БК Київ. За рік він так вразив своєю грою, що у 2013 році про нього згадали, коли зайшла мова про натуралізацію першого номера для збірної – на Євробаскеті-2013 він став одним із найкращих у нашій команді.

Після гри за БК Київ у послужному списку баскетболіста були виступи за іспанські Унікаху та Ховентуд, ізраїльський Хапоель Єрусалим, у НБА за Сакраменто Кінгз. Далі були роки у чемпіонаті Китаї, а під Новий рік минулого сезону про підписання Джеттера оголосив Дніпро.

У Дніпрі він не затримався, американець зіграв за команду у Суперлізі 10 матчів і наприкінці лютого сторони розірвали контракт. Наразі Джеттер виступає в американській G-лізі.

Источник: Суперлига

Добавил: vodolaz
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.