вверх  обратно

Майк Дэвис: "Украинская Суперлига – шаг вперед в моей карьере"

2.11.2021

Харківські Соколи для багатьох стали сюрпризом на початку нового сезону Суперліги: 7 перемог поспіль, друге місце у турнірній таблиці та багато індивідуальних та командних рекордів. З одним з творців цієї серії та заразом з найкращим скорером команди Майком Девісом пресслужба харків’ян поспілкувалася по завершенні першого кола.

- Майку, вітаємо з номінуванням на гравця жовтня. Наразі ти у добрій формі: другий у Суперлізі за кількістю набраних очок в середньому за гру. Очікував, що так добре стартуватимеш в Україні?
- Так, звісно. Але в цьому мені дуже допомагає команда. Зараз усі хлопці у чудовій формі, що і відобразилося на результаті – маємо чудову семиматчеву переможну серію. На початку сезону було декілька поразок, але однією з причин було те, що ми мало знали один одного.

-Не зважаючи, на те, що в середньому виконуєш 6,7 триочкової спроби за гру, відсоток реалізації в тебе дуже добрий - 43%. Це поки що твій рекордний показник?
- Здається, у першому сезоні у Грузії в мене було десь в районі 46%, але тоді я зіграв лише 5 матчів.

- Відчуваєш різницю з чемпіонатом Грузії? Які відмінності?
- Перехід до українського чемпіонату – це, звичайно, крок вперед у моїй кар’єрі. Основна відмінність чемпіонатів в тому, що українські гравці значно переважають грузинських. Але там так само запрошують іноземців, і вони приблизно такого ж рівня, що і легіонери в Україні.

- Команда вже відіграла четверту частину чемпіонату. Яка ситуація у команді, чи добре ви вже розумієтесь на майданчику?
- Мені наразі дуже подобається ситуація в команді. Кожного дня ми дізнаємося один одного краще і це робить нас сильнішими. Хочемо продовжувати цей поступовий розвиток команди і прогресувати надалі. ⠀

- Що скажеш про команди суперників у Суперлізі? Когось можеш відзначити? -
Звісно, я відзначу Прометей. Вони на голову сильніші за інших опонентів. Підібрали сильний склад, як легіонерів, так і українських гравців.

- З ким найбільше товаришуєш по команді?
- Більше всього я проводжу свій вільний час з Деджуаном та Троєм, але в мене дружні стосунки з усіма партнерами по команді. ⠀

- Чи є вже якісь улюблені місця відпочинку? Кафе, ресторани?
- Так, ми вже встигли відвідати декілька місць неподалік району, де ми мешкаємо. Відзначив би бургери - є у Харкові дуже непогані.

- Соколи зіграли в жовтні 6 матчів вдома, як тобі підтримка вболівальників?
- Так, дуже хороша підтримка. Роблять багато галасу, дають нам додаткову енергію. Приємно, що з кожним матчем їх стає все більше. ⠀

- Минулої п’ятниці команда здобула перемогу у фантастичному матчі проти Будівельника. Як ти гадаєш, що стало ключовим фактором для перемоги?
- Однозначно, триочкові кидки. Важко програти гру, коли ти влучаєш 18 спроб з-за дуги. ⠀

- У тому ж матчі було побито декілька рекордів сезону: найбільша кількість здобутих очок, найбільша кількість триочкових. Чи важливі для тебе такі рекорди, в тому числі й особисті, чи поточне друге місце Соколів у турнірній таблиці набагато важливіше?
- Звичайно, місце у турнірній таблиці важливіше, але ці перемоги здобуваються в тому числі завдяки таким рекордам. То ж це ситуація "win-win".

 

Источник: БК "Харьковские Соколы"

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.