вверх  обратно

Станислав Овдеенко: "Я не думаю, что кто-то из тренеров будет жертвовать трофеем, пытаясь уберечь своих игроков"

16.09.2021

До поєдинку за Суперкубок України-2021 між Прометеєм та Будівельником залишається менше тижня. У середу, 22-го вересня, чинний чемпіон країни зійдеться із володарем національного Кубку у київському Палаці спорту.

Квитки на гру ви можете придбати за цим посиланням.

Своїми думками про очікування від битви за перший трофей у сезоні, з пресслужбою ФБУ поділився головний тренер БК Запоріжжя – Станіслав Овдєєнко. Нагадаємо, запоріжці у минулій кампанії стали віце-чемпіонами країни, поступившись у фінальній серії Прометею – 3:0.

Пане Станіславе, хто на вашу думку є фаворитом у матчі за Суперкубок України-2021?

Під час підготовки до нового сезону, ми вже тричі зіграли з Прометеєм. Я бачив, як найкращу версію підопічних Ронена Гінзбурга, так і не дуже вдалі моменти від них. Втім, Прометей для мене більш зрозуміла команда. Я розумію, що вони хочуть у нападі, як вони діятимуть у захисті. Якщо вони видадуть хорошу гру, з великим відсотком реалізованих триоочкових, то цю команду неможливо зупинити.

Будівельник виглядає для мене темною конячкою, тому що у передсезонному циклі ми з ними ще не грали. Однак, за легіонерами кияни укомплектовані не гірше, аніж Прометей, а можливо, навіть і краще. Будівельник – це теж дуже швидка команда, вона за хвилину може створити собі перевагу, але за кілька хвилин її і втратити.

Коли такі команди, як Прометей та Будівельник сходяться в очному протистоянні, це дуже цікаві матчі для глядачів. Можливо, через те, що матч пройде у Києві, це буде невелика перевага для Будівельника. Проте, в цілому, мені здається, що це досить рівні команди.

На відміну від Будівельника, Прометей вже проводить офіційні матчі у рамках відбору до основної частини Ліги чемпіонів. Наскільки це плюс для команди із Слобожанського, чи не дасться взнаки 22-го вересня втома?

Будівельник розуміє, що їм потрібно бути в ігровому тонусі. Наскільки я знаю, у них запланований контрольний матч з Дніпром, також вони нам запропонували провести спаринг у неділю. Тобто, кияни встигнуть набрати оберти до 22-го вересня.

Що ж стосується Прометея, Ронен Гінзбург дуже досвідчений тренер, він чудово відчуває гравців. Це спеціаліст, який чітко знає, чого він хоче від кожного окремого баскетболіста. Я гадаю, до матчу за Суперкубок, Гінзбург підведе свою команду в оптимальній формі.

В одному з коментарів, Ігорс Міглініекс заявив, що не планує виводити Будівельник на пік форми перед грою за Суперкубок, адже попереду ще цілий сезон. Як гадаєте, це правильне рішення?

Це матч не просто особливий, це вивіска усього сезону. Я не думаю, що хтось із тренерів буде жертвувати трофеєм, намагаючись вберегти своїх гравців. Гадаю, Міглініекс чудово розуміє, що перемога у Суперкубку принесе величезний заряд впевненості його команді. Переконаний, що Будівельник і Прометей будуть сфокусовані лише на перемозі.

Це суперподія для усього вітчизняного баскетболу, вже зараз йде багато обговорень щодо цього протистояння. Я розумію, що тренер думає не про один день, а про весь сезон, але цей матч точно буде особливим.  

Источник: ФБУ

Добавил: 
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.