вверх  обратно

Александр Рябчук: "Новички "Химика" - игроки хорошего уровня и быстро входят в командную игру"

7.09.2021

Капітан Хіміка Олександр Рябчук в інтерв’ю клубній пресслужбі поділився враженнями від стартових контрольних матчів южненців та виступу на Кубку Авантажу в Харкові. 

- Новий трофей поповнив колекцію Хіміка, що скаже капітан про настрій в команди перед першим тренуванням після повернення з Харкова?

- Дуже приємно вступати в сезон з турніру, в якому ти виграєш, це дає потужний заряд емоцій, відчуття свята баскетболу. Це перші перемоги оновленим складом, що завжди приносить і позитивні емоції, і зміцнює віру в свої сили, і надає бажання нових перемог.

- Як ви готувалися, наскільки інтенсивно вдалося попрацювати в передсезонній підготовці, наскільки впевнено підійшли до турніру?

- Передсезонна підготовка у нас була як завжди з початку серпня, ми добре попрацювали всією командою. Погано те, що іноземці були з нами не з початку, а поступово доїжджали в клуб - приїхав один, за тиждень другий, потім третій, четвертий приєднався до нас майже перед самим виїздом у Харків. Тому, в першій грі турніру ми, практично, вперше грали повним складом. Звичайно, в цій грі була і суєта, і непорозуміння, і результат... Ми з тренером потім розбирали наші помилки, і на другу гру вийшли вже з більш точним розумінням того, хто і що повинен робити, і вже краще вийшло це виконати. Ну і в третій грі, відповідно, більше було вдалих моментів. Хоча, ми не змогли спробувати всі комбінації і взаємодії на цьому турнірі, які ми готуємо вдома. У нас їх дуже багато, і ми не встигали в грі все спробувати. Я сподіваюся, що ще дві товариські гри, які будуть вдома 17-18 вересня, допоможуть нам ще краще підготуватися, отримати такий важливий ігровий досвід.

- Саша, ми багато говоримо про взаємодії в команді. Скажи, наскільки добре вбудовуються в роботу нові гравці?

- CJ і Деон у нас вже працювали, їм легше, але і інші хлопці все швидко схоплюють, думаю, нам потрібно ще трохи часу, і ми зможемо грати в повну силу. Всі хлопці дуже хорошого рівня гравці, швидко входять в командну гру.

- Цього року чемпіонат стартує раніше, ніж ми звикли, вже 24 вересня перша офіційна гра чемпіонату. Наскільки це скорочує передсезонну підготовку?

- Так, це велика різниця, тому нам потрібно більше встигати. Було б дуже добре, якби ми повним складом тренувалися з першого серпня. Але є як є, будемо намагатися за той час, що у нас є, зробити свій максимум.

 

Источник: Пресс-служба БК "Химик"

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.