вверх  обратно

Мауро Лонгобардо: "В перспективе "Кривбасс" нацелен на победу в чемпионате"

23.07.2021

Учора українська Суперліга Паріматч розширила свій склад до 12-ти клубів. Новачком елітного дивізіону став "Кривбас". Про амбіції нового проекту в українській Суперлізі сайту ФБУ повідав інвестор "Кривбасу" Мауро Лонгобардо.

- На сьогодні "Кривбас" повертається в еліту українського баскетболу. Хто був ініціатором цієї ідеї та що це означає для вашого регіону?
- Це важливий крок для еліти українського баскетболу і це логічно, мати 12 клубів у Суперлізі, а не 11. Я радий, що нам вдалося зібрати ресурси необхідні для конкуренції на вищому рівні. Все почалося з дружньої розмови між справжніми прихильниками баскетболу, з президентом ФБУ Михайлом Бродським і врешті-решт призвело до цього важливого рішення. Команда працює над зміцненням свого складу та мотивована повернути славу старого Кривбасбаскета місту Кривий Ріг. Також, я сподіваюся, що наявність сильної команди у місті сприятиме популяризації баскетболу на всіх рівнях – від дворових до шкільних чемпіонатів, а потім і до серйозної гри.

- Які амбіції клубу у Суперлізі, за які місця може боротися новостворений клуб?
- Лише поганий солдат не хоче стати генералом. Загалом у клуба амбітні цілі, ми прагнемо одного дня виграти чемпіонат. Шлях до золотої медалі довгий, і команда розуміє, що попереду ще багато роботи. Я також закликаю жителів та бізнесменів Кривого Рогу вносити свій вклад та брати участь у цій подорожі, всіляко підтримуючи команду – у якості спонсорів та захоплених вболівальників.

- Як зміниться склад команди у порівнянні з минулим сезоном і чи визначилися уже з тренерським складом?
- Я вірю у створення стійкої сильної команди. Тому, перш за все, команду потрібно зміцнювати зсередини. І найшвидший спосіб досягнути цього – залучити сильного тренера. Я вважаю, що ми знайшли правильну людину, яка поведе команду до її нових цілей, когось із міжнародним досвідом та міцним зв’язком з містом Кривий Ріг. Зараз ми на стадії переговорів з Артемом Сліпенчуком, колишнім зірковим плеймейкером "Кривбасбаскету" та головним тренером національної збірної України U-20.

Источник: ФБУ

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.