вверх  обратно

От "Прометея" до "Кривбасса": как увеличивается количество клубов Суперлиги

23.07.2021

Наступного сезону в чемпіонаті України серед команд Суперліги Паріматч виступатиме 12 учасників – на одного більше, ніж минулого сезону.

Це стало можливим після рішення останнього Виконкому Федерації баскетболу України, який задовольнив звернення Кривбасу про зарахування до кола учасників Суперліги Паріматч.

Примітка: Команда БК Кривбас за підсумками сезону 2020/2021рр посіла 3-є місце у Вищій лізі та, враховуючи відмову БК БІПА-Одеса та БК Рівне від підвищення в Дивізіон А Суперліга, беручи до уваги положення Регламенту проведення Чемпіонату та Кубку України, а також відповідність БК Кривий Ріг встановленим регламентом вимогам, наявність фінансових та інших гарантій клубу, готова увійти до складу учасників Дивізіону А Суперліга на сезону 2021/2022рр.).

Таким чином кількість учасників елітного дивізіону чемпіонату України зростає вже третій рік поспіль.

Останнім сезоном найменшої кількості учасників, восьми, став ігровий рік-2018/19. На наступний чемпіонат-2019/20 зареєструвалося вже дев`ять клубів. У вже сформованій вісімці Харківські Соколи замінили Політехнік, а збільшив коло учасників переможець Вищої ліги Прометей.

На сезон-2020/21 коло учасників Суперліги Паріматч зросло одразу на два клуби. До минулорічної дев`ятки додався переможець групового етапу Вищої ліги Тернопіль – змагання дочасно завершилися через пандемію. Також відновив діяльність Будівельник, який після кількох років небуття повернувся до вітчизняної баскетбольної еліти.

Нарешті на наступний сезон-2021/22 до 11-ти минулорічних учасників Суперліги Паріматч додався Кривбас, який також на шляху відродження після важких років.

Источник: ФБУ

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.